zákusky a koláče

Jablková torta

Asi veľa z vás pozná recept na jablkový koláč zo strúhaných jabĺk. Mňa teraz v jeseni, keď začína jablková sezóna, napadlo urobiť z tohto cesta tortu a doplniť ju vanilkovým krémom a jablkovým želé.

Fotopostupy: 

Muffiny s citrónovou polevou

Hmota: 3 vajcia, 100 g kryšt. cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g oleja /masla/, 100 g polohr. múky, 1/2 bal. kypriaceho prášku

Citrónová poleva: 150 g prášk. cukru, 20 ml vody, citrónová šťava

Všetky ingrediencie vyšľaháme, nadávkujeme do košíčkov, pečieme cca 20 min. pri 180 °C.

Vodu s cukrom a citr. šťavou zohrejeme a vymiešame. V poleve  namáčame muffiny a zdobíme čerstvým ovocím.

 

Fotopostupy: 

Medové tortičky

Recept:

8celých vajec

30dkg pr.cukru

8 pol.lyžíc roztopeného medu

Vyšľaháme do penista a potom pridáme

25dkg hl.múky šp.+1pr.do pečiva

Fotopostupy: 

Kolacik s cerstvym ovocim

1.Z listkoveho cesta nakrajame stvorceky ,prelozime cez stred aby vznikol trojuholnik a narezeme po stranach podla foto,ak to nepojde radielkom pouzite nozik.                                                           2.Stvorcek opat rozlozime a volne protilahle strany prelozime cez seba,na dvoch stranach vzniknu uzliky,natrieme vajickom,popichame v strede a dame upiect do,, vopred,,vyhriatej rury.

Fotopostupy: 

Rýchla griláž alebo plnka do oblátok

Tento recept mám viac ako 30 rokov, získala som ho od pani, ktorá mi piekla na svadbu. Trošku som si ho upravila, a možno ho i poznáte...

Potrebujeme:

3 žĺtka, 150g kryštál. cukru, 150g masla - varíme vo vodnom kúpeli na hustú kašičku

Pozor: zozačiatku treba dobre miešať

Potom 150g kryštál. cukru upálime na karamel a vlejeme do kašičky, ešte pridáme 150g pomletých orechov, spojíme a môžeme natierať na oblátky. Zaťažíme a po vychladnutí krájame na kocky, obdĺžniky či trojuholníčky, ktoré vylepšíme máčaním v čokoláde...

Fotopostupy: 

Mramorové zdobenie na polevu

Niektoré z Vás ma prosili o postup na takéto zdobenie.Budem rada ak aj ja svojou troškou prispejem.Je to veľmi jednoduché.

Do svetlej nestuhnutej polevy ťaháme po šírke rovnobežné čiary tmavou čokoládou, vo vzdailenosti cca 3cm

Kolmo na ne ťaháme špajlou rovnobežné čiary vo väčšom rozostupe, raz jedným smerom, potom opačným smerom.

Pokračujeme po uklopriečkach najprv z jedného roha, potom kolmo na ne z druhého, už len jedným smerom.

Čiara sem a čiara tam,a je to. Prikladám foto.

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

Rebarborové štvorčeky

Na prípravu tohto jednoduchého koláčika potrebujeme: 1 baleie lístkového cesta, 1 bal. vanilkový puding, 500 ml mlieka, 50 g kryštálového cukru, 15 - 20 ks čerstvej rebarbory, 1 bal. vanilkového cukru, práškový cukor na posypanie.

​1. Rúru si predhrejeme na 200 °C. Rebarboru si očistíme a nakrájame na drobno.

​2. Na panvicu nasypeme kr. cukor a rebarboru. Na miernom plameni zohrievame pokial sa cukor nerozpusti a rebarbora nepustí šťavu. Varíme za občasého miešania asi 4 - 5 min. oOdstavíme a necháme trošku vychladúť.

Fotopostupy: 

Jadran torta

Cesto:4vajcia,80g kryštálový cukor,80g polohrubej muky,20g kakaa,2PL oleja,1/2balíčka kypriaceho prášku do pečiva. 1.Krém:350ml mlieka,100g cukru,1 Zlatý klas,2 žĺtky,70g zomletých opražených lieskových orechov,250g masla 2.Krém:400ml smotany na šľahanie,2 vanilinové cukre,stužovač šľahačky

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

Malinové rezy s mascarpone krémom.

Fotopostupy: 

Fantastické košíky z čokolády s ovocím

1. Papierové alebo silikónové košíky si vytrieme čokoládou aspoň 3 krát (každá vrstva musí poriadne zatuhnúť!)
2. Na spodok dáme piškótku
3. Ďalej nakrájané ovocie k lyžičku šťavy
4. Ozdobnou špičkou šľahačku
5. Ozdobiť podľa vlastnej fantázie

Najlepšie je robiť to v deň keď sa to bude jesť.

Fotopostupy: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.