reklama

Kofila rezy

Pridal/a keli62 dňa 18. 07. 2011 - 22:33 - Recepty keli62
Kofila rezy, Recepty na zákusky, keli62

reklama

Velmi dobrý kávový koláčik

Ingrediencie
Na dva svetlé korpusy:
10 kusy vajce
10 polievkové lyžice kryštálový cukor
10 polievkové lyžice polohrubá múka
2 balíky prášok do pečiva
Kakaový korpus:
5 kusy vajce
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
5 polievkové lyžice polohrubá múka
1 balík prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kakao
Krém:
6 kusy vajce
12 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 balík vanilkový cukor
2 kusy Kofila čokoláda
1 polievková lyžica káva
250 gramov maslo
250 gramov Helia
Postup

Korpusy:

2 svetlé piškoty každá z 5 vajec, 5 pl. kryšt. cukor. 5 pl. pol.múky pr.do peč.

Tretia hnedá piškota z 5 vajec s pridaním 2PL kakaa.

Krém:

Z 6 vajec, šľahaný nad parou, pridať 12 pl. kryšt.cukor, 1 vanilka. Po vyšlahaní pridať do krému 2 čokoládky kofila rozpustiť a 1 pl. kávy mletej alebo nesca. /já som dala mletú/spojiť s 250 gr.masla a 250 gr helie.

Postup plnenia k dolnému obrázku:

Dve svetlé piškóty zlepiť tmavým lekvárom. Natrieť menšou vrstvou krému priložiť kakaový plát,poliať vychladnutou kávou s trochou rumu /nesladenou/ na tmavý plát navrstviť ostatný krém.Vychladiť a posypať silnou vrstvou kakaa. Dobrú chuť

Doplňujúce poznámky

Na prvom obrázku je trochu iná verzia kofila rezov s piškótami a iným poradím korpusov. Úsmev

Doplňujúce obrázky
Kofila rezy, Recepty na zákusky, keli62, 1
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.7 (3 hlasov)

reklama


reklama

Boze, ja som taka lenivaaaa, ja by som si ho dala,ale radsej upeciem 4 torty ako jeden rez....precooo??? Chichocem sa Dakujeme krasne za recept, pre mna je to zatial len letne citanie Chichocem saÁnoÁnoÁno Ale vsetky vyzeraju skvele, tak si urcite nieco budem musiet z toho vybrat ÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamPrekvapenie

uz sa pecie Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev a nieje tam privela plnky, ked az z 0,5 kg masla a helie???zda sa mi to dost vela...ci???? KvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

keli62, St, 20. 07. 2011 - 20:16

Babi prisposobte si krém podla vás ,já som to preto tak písala lebo robím základný vaječný krém vo velkom množstve a potom to delím na rezy podla chuti a množstvo kolko treba.Ak vám vystane dajte kludne do mrazničky a dá sa použiť po rozpustení na iný nový rez.Alebo rozdelte na menej vajec.

Keli ja by som dala aj 4 kofily.ja som robila jeden kolac,tam isla kofila do slahacky na vrch kolaca,ale skusim urobit

keli62, St, 29. 02. 2012 - 22:19

Lidka Helia je slovenský tuk,niečo ako palmarín a hera ale trochu lahodnejší.Ale možeš kludne dať aj váš tuk čo predávajú v čechách.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama