
Recept s fotopostupom na výborný osviežujúci tvarohový koláčik, ľahký čo do prípravy, trošku náročnejší na čas.
Ingrediencie
Korpus: | ||
200 | gramov | sušienky |
100 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Náplň: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh |
1⁄2 | hrnček | práškový cukor |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | kus | citrónová kôra |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
4 | kusy | vajce |
1 | polievková lyžica | hladká múka |
250 | gramov | čučoriedky |
Dokončenie: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
100 | gramov | čučoriedky |
Postup
Korpus:
Sušienky (ja som použila bezlepkové piškóty) zomelieme, rozmixujeme, alebo válčekom rozdrvíme. Maslo roztopíme a zmiešame so sušienkovou zmesou, prípadne pridáme ja cukor. Podľa mňa nie je nutný, len moje bezlepkové sušienky, boli dosť suché, tak som ho pre istotu dala, aby ich roztopený cukor spojil. Hmotu roztačíme do okrúhlej formy, moj mala priemer cca 28cm. Korpus predpečieme pri teplote cca 170°C - 180°C cca 10 minút.
Náplň:
Tvaroh vyšľaháme s cukrom, pridáme citrónovú kôru, šťavu z citróna. Po jednom zašľaháme vajíčka. Na záver zľahka primiešame kyslú smotanu a kukuričný škrob (použila som zlatý klas) alebo múku. Náplň rozotrieme na predpečený korpus. Spolu pečieme ešte cca 60 až 75 minút. Ja som piekla hodinu, ale asi by sa ešte zišlo. Po vychladnutí mi náplň troch poklesla.
Koláč necháme vychladnúť, chvíľu to trvá a po vychaldnutí uložíme ešte na cca 4 hodiny do chladničky. Na záver vyšľaháme šľahačku rozotrieme navrch a ozdobíme ovocím. Môžete ešte chvíľu nechať stuhnúť šľahačku v chladničke, ale nemusíte.
Koláčik je náročnejší na čas, pečenie, chladenie také i také, ale je ozaj výborný a samotná príprava je jednoduchá.









momentálne, myslím najlepší koláčik, vyzerá fantasticky osviežujúco
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Koláč vyzerá skvele, určite ho urobím, len rozmýšľam ako ste ho dostali z tej misky bez porušenia von
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nad tým aj ja teraz rozmýšľam. Určite je vhodnejšia okrúhla forma s odnímateľným okrajom. Ono zas ten chessecake keď je dobre schladený, už drží tvar. Posledne , keď som robila podobný koláčik https://tortyodmamy.sme.sk/recept/kolace/cheesecake-ktory-sa-konecne-podaril osvedčilo sa mi viac pečenie vo vodnom kúpeli, len to chce väčší a hrubší alobal na obalenie formy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je úžasný!! práve čerstvo ochutnaný, ďakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, že sa podaril
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.