reklama

Café light zákusok

Pridal/a Mischell dňa 01. 08. 2015 - 17:37 - Recepty Mischell
Café light zákusok, Recepty na zákusky, Mischell

reklama

Zákusok s jemnou kávovou príchuťou

Ingrediencie
3 kusy vajce
15 dekagramov práškový cukor
10 dekagramov hladká múka
3 dekagramov kakao
1⁄2 kus prášok do pečiva
5 polievkové lyžice voda
1 polievková lyžica olej
5 dekagramov kryštálový cukor
1⁄2 čajová lyžička nescafé
400 millilitrov šľahačková smotana
1⁄2 kus stužovač šľahačky
1⁄2 kus Créme Olé puding vanilkový
250 gramov mascarpone
200 gramov čokoláda
Postup

Cesto - postup :

Žĺtky vyšľaháme s 11 dkg práškovým cukrom, pridáme 3PL vlažnej vody, 1 PL oleja a cca 2/3 pripravenej vychladnutej kávy (0,5 ČL nescafé som zaliala asi 2 PL vriacej vody), potom ešte na najnižších obrátkach zašľaháme asi polovicu múky s práškom do pečiva.

Urobíme sneh z bielkov a kryštálového cukru.

Nakoniec vyšľahané žĺtka, sneh a zvyšok múky zľahka ručne zmiešame spolu a dáme piecť. Ja som piekla v ráfiku o priemere 16cm pri teplote 150 st. cca 45 min.

Postup - plnka :

1 ks šľahačkovej smotany vyšľaháme, pridáme 0,5 stužovača, 0,5 pudingu créme olé, 2 PL práškového cukru, mascarpone a zvyšok zaliatej vychladnutej kávy. Naplníme zákusok, necháme stuhnúť v chladničke.

Postup - ganache poleva: 

1 šľahačkovú smotanu krátko povaríme, zalejeme čokoládu, ktorú sme predtým nadrobno posekali a miešame, kým sa hmota pekne nespojí. Natrieme na vrch zákuska a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na hodinku - dve. Podávame. 

Pozn.: Ak chceme výraznejšiu chuť kávy, môžeme kávu podľa potreby pridať, príp. na vrch zákusku nedáme ganache polevu, iba posypeme cukrom. 

Celkový čas
1 hod, 45 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
45 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama