
Každý pozná obľúbený šľahaný vaječný krém, ale skúšali ste ho robiť v mikrovlnke? Možno tu už niečo také je, ale mne to uľahčilo život tak sa s Vami chcem podeliť, možno to niekomu pomôže :0)
6 | kusy | vajce |
300 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | vanilkový cukor |
2 | kusy | maslo |
Ja osobne nerada šľahám nad parou, mám nato viac dôvodou, asi som aj lenivá :0) trošku, veľa mís a to teplo hlavne teraz v lete brrr. Našla som niekde tento nápad a veľmi som sa potešila.
Takže vajička vyšlaháme vo väčšej mise vhodnej do mikrovlnky spolu s cukrom a vanilkami, šľahám dovtedy kým z toho nieje biela hustejšia pena, veď vy čo to robite nad parou to poznáte.
Potom šľahač odložím a šupnem misu do mikrovlnky, nastavím si cca 5-8 min, záleži od mikrovlnky na najvyšší ohrev.
Potom ju len spustím a sledujem si čas, približne každých 30 sekúnd premiešam vareškou, ak nemáte digitálnu mikrovlnku stačí počítať do 30 :0). Treba dávať pozor na to miešanie aby z toho nebola sladká praženica.
Hotové je to keď má konzistenciu redšieho pudingu, vlastne to vyzerá tak ako keď to šľaháte nad parou.
Potom už len do toho zašľahať maslo alebo ochutiť ako ste zvyknuté, kakao, čokoláda, griláž atď.
Príjemné pečenie, odporúčam vyskúšať :0)
Tak sa ospravedlňujem, nejak som to prehliadla.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som ho tiež robila a je úplne super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak toto musím vyskúšať a ked sa podarí tak zbohom otrasné šľahanie nad parou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
necadí že je to druhýkrat lebo ja som o tom nevedela a teraz sa mi to zíde
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem pekne za receptik. Vidis este, ze si ho sem dala ...ja som o nom ani len netusila a uz takmer pol roka sa odvazujem na slahany nad parou, ale tak isto sa mi z viacerych dovodov do toho nechcelo
a teraz to konecne mozem vyskuuuuuuuuuusat
Takze si ma zachranila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada že to niekomu pomôže, treba to skúsiť, určite sa podarí, len nato v tej mikrovlnke nesmiete zabudnúť, aj to sa mi už stalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ja to robím tak, že si na jedno žltko dávam tak 8dkg cukru a ten si dám uvariť na bubliny (cukor s troškov vody variť až kým cez očko nefúkame bubliny ako s bublifuku) a toto potom vmiešame postupne pomalíčky do žĺtok a zároveň miešame mixerom. je to ešte jednoduchšie a do toho keď to vychladne tak už len maslo alebo kto čo dáva do plniek
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
leocka1912 ak som správne pochopila tak tam bielka nejdu???na koľko žĺtkov dávaš jedno maslo???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj, no ja to tak od oka, podľa toho akú potrebujem mať plnku, ale na týchto 6 žĺtkov dávam tak 300-400g masla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyborný napad, určite vyskúšam, lebo aj ja neznášam stáť pri šľahaní pad parou a teší ma že nie som sama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babulky poradte mi
keď som robila tento krém klasicky nad parou po primiešaní masla v kréme boli cítiť krištaliky. ale cukor bol určite roztopený.
pomozte mi čo som spravila zle. :(
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, prosím vás môžem si tento krém urobiť dnes, dať do chladničky samozrejme a zajtra ráno plniť? Veľmi pekne ďakujem za radu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím že to kľudne môžeš urobiť dopredu aspoň sa ti poriadne vychladí. Veľa úspechov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja som urobila den do predu a potom som rozdrvila platy jak sa to nedalo natret... :( tak asi vybrat dost popredu z chladnicky :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ja si vždy robím krém dopredu a treba ho vybrať a potom sa s nim robí dobre, mne stačí tak 1/2 hod....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to potom dosť tuhé ale to je na tom dobré že drží torta pokope . Pred natieraním skôr vybrať a ide to v pohode
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
súhlasím je dosť tuhý , ale aspoň sa človek nebojí v týchto horúčavách
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Veď to idem robiť trojposchodovú a dúfam že tento krém do nej bude dobrý , mám obavy v tomto teple....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslím že tento sa určite hodí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už som vyskúšala, perfektný nápad. Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak to som rada
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak babulky ja tiež nerobim nad parou lebo sa mi tam nechce vystat jamu ele ešte jednoduchšie vajcia s cukrom dam dam do takeho hrnca z hrubšim dnom a dam nam na plynak miešamam do horuca s vareškou ktora ma rovny koniec aby sa to nepripalilo potom prelejem do mixeru a dam šlahat necham vychladnut a pridam čo treba maslo atd.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super tiez vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za recept, tiez som ho tu este nevidela. chcela som sa spytat, ze ci vajicka sa slahaju cele? (bez toho aby som zvlast bielok a zvlast zltok) a druha otazka, ci sa maslo pridava hned do tepleho kremu alebo az po vychladnuti? dakujem krasne. tiez som slahany krem este nerobila, lebo sa mi nechce pri dvoch malych detoch stat pri sporaku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vajička sa šľahaju cele, maslo pridávam ešte do teplého krému a poriadne prešľahám, pekne sa to spojí, neviem ako ostatní.......nech sa podarí....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
renatka77 - vdaka za radu. uz som ho skusala a bol fakt super. robila som syncekovi na krstiny v nedelu. a dnes si prisli zobrat z torticky opat. ze bola vyborna. taka lahucka, ziadny tazky krem a velmi tuha
je fakt super. mozem odporucit. len som nevedela, ako dlho sa co slaha. som sa bala, ze aby som to malo neslahala. ale podarila sa.
vdaka za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No vidiš si šikulka, teším sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte skúšala som už ten krem nad parou, ale priznám sa, že mi chutil ako umelá hmota. Nemôžem si pomôcť, dúfam, že sa nehneváte,......zaujímalo by ma, či ho naozaj tak všetci vaši zákazníci majú tak radi :D( alebo je len lacnejší)
Ja som ho musela skombinovať s pudingovým, aby to aspoň trochu chutilo. Neviem možno som mlsná, ale nie je nad parížsky originál so šlahačkou. Tým však nechcem nikoho uraziť, veď ako sa hovorí: sto ľudí, sto chutí. :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veľmi pekne ďakujem za recept, väčšina tort je plnená týmto... chutí skvele... obmieňam príchute, ale najlepšia je s čokoládou 52% a kvapkou rumu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veľmi pekne ďakujem za recept, väčšina tort je plnená týmto... chutí skvele... obmieňam príchute, ale najlepšia je s čokoládou 52% a kvapkou rumu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To som rada, aj ja ho často používam, aj grilážový s orechami mňááám :0))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No vyborne,tiez casto robim kremy nad parou,uz mam dost aj ja trva to dlho.Toto musim vysusat,nevidela som to tam predtym,takze mat to druhy krat je v pohode No urcite to zajtra vyskusam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús je to jednoduchšie ako nad parou, aspoň pre mňa, potom daj vedieť ako to dopadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je výborný receptík, dakujem!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dnes ho idem vyskusat.Potom napisem ako to dopadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak držím palce, ja som ho zase robila, torta vydržala aj ked v týchto horúčavách sa všetko topí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak dievcence robola som ho ale dopadlo to zle.Asi som ho mala malo vyslahany.Ked som ho dala do mikrovlnky super,ale ako som isla davat maslo,tak sami roztopil.Ale nakoniec som spravila pudingovi a spojila som ich a bol vynikajuci az nato,ze teraz mam do foroty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ako si sa vynašla xi skôr si myslím že asi si ho mala dlhšie mikrovlnkovať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skusim este raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uf, tak krém nad parou robíme už roky. recept sa dedí z generácie na generáciu. ale do mikrovlnky by som to určite nedávala. aj marshmallow cukríky som rozpúšťala nad parou. a ide to... mikrovlnka, to je len biznis. pokiaľ môžete, tak sa jej vyhýbajte...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prečo ????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No tento recept je už tu a je pod názvom nebičko v ústach...ja ho robím do každej torty s obmieňaním-čokoláda, jahoda,mandle orechy kto čo chce...ale diki