reklama

Štedrák bez múky, cukru a pečenia

Pridal/a Kamila dňa 19. 02. 2015 - 18:58 - Recepty Kamila
Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila

Kamila | Štedrák bez múky, cukru a pečenia


reklama

Recept s fotopostupom na orechovo makovú klasiku v RAW prevedení.

Ingrediencie
Korpus:
2 hrnčeky orechy
1⁄2 hrnček hrozienka
Maková náplň:
1 1⁄2 hrnčeky mak
1⁄2 hrnček sušené slivky
Svetlá náplň:
1 hrnček kešu orechy
1⁄4 hrnček med
1⁄4 hrnček kokosový olej
1 kus citrón
Poleva:
2 polievkové lyžice med
2 polievkové lyžice kokosový olej
2 polievkové lyžice kakao
Postup

Príprava: Kešu orechy namočíme minimálne na 5 hodín, najlepšie cez noc. Hrozienka a sušené slivky namočíme aspoň na hodinu.

Orechový korpus: Orechy (vlašské, mandle, lieskové) zmixujeme so scedenými hrozienkami (môžeme nahradiť datľami) v mixéry s ostrým nožom. Hmotu natlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom o rozmere 20cm. Dáme do chladničky.

Maková náplň: Zomletý mak rozmixujeme so scedenými slivkami (môžeme nahradiť hrozienkami). V prípade potreby môžete dochutiť medom a pridať pol šálky orechov. Makovú náplň rozdelíme na orechový korpus a dáme do chladničky.

Svetlá náplň: Kešu orechy zlejeme, pridáme med alebo agávový sirup, zľahka roztopený olej, šťavu z jedného citróna a rozmixujeme na hladký krém. Hmotu rozotrieme na makovú náplň a dáme aspoň na hodinu do mrazničky.

Čokoládová poleva: Olej, med a kakao rozmiešame a nalejeme na stuhnutú svetlú náplň.

Doplňujúce obrázky
Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 1

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 2

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 3

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 4

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 5

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 6

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 7

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 8

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 9

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 10

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 11

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 12

Kamila

Štedrák bez múky, cukru a pečenia, Recepty na torty, Kamila, 13

Kamila

Výnos
1 okrúhla forma
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4.5 (4 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

ahoj je potrebné to dať do tej mrazničky? a potom keď sa vyberie treba ho hneď zjesť a ak sa všetko nezje tak zase do mrazničky? Ďakujem

Kamila, St, 25. 02. 2015 - 16:06

Aby stuhla posledna svetla vrsta, treba to dat do mraznicky aspon na hodinku, ale zase pred jedenim musi trochu postat pri izbovej teplote. Inak podla mna to den v chladnicke vydrzi.

KatenA, Št, 22. 10. 2015 - 21:45
Prosim vas na formu 20cm je Aka davka orechov a pod , na kolko porcii? Lebo pise 1 porcia 2 salky orechov , kolko porcii si tam mam napisat aby to bolo ako na obrazku,dakujem moc, velmi są tesim że ho skusim, uz ste ho skusali holky? A ako ?

Torta je veľmi chutná , len mi popraskala čokoláda , ako ju mám presne urobiť aby bola lesklá a hladká . Ďakujem

Kamila, St, 24. 02. 2016 - 16:23

S cokoladovou vrstvou je to narocnejsie, treba najst spravny pomer kakao, med a kokosovy olej, casto som robila len od oka.

Ja nemôžem kešu orechy :/ mate nejaký tip čím ich nahradiť?

Mozes si pozriet recepty na veganske tvarohove plnky (cheesecaky). Zvacsa sa pouziva tofu, silken tofu, makadamiove orechy a ja som s uspechom pouzila Lunter kremovu natierku. Zvacsa sa tieto veci este ochucuju citronom a dosladzuju :-)

Recept som pozmenila podľa svojej preferencie, kvôli čomu už nie je raw. Korpus som upiekla pri 180 stupnoch. Treba davat pozor aby sa nepripiekol, cize kontrolovat kazde 2 minuty od priblizne 6 minuty. Mal by byt pevny, nie makky ako zo zaciatku. 
Po odlezani torty cez noc v chladnicke mi mak zhorkol - zevraj horkne po styku s tekutinami/premletim, takze by som odporucala dat menej makoveh vrstvy/osladit+dochutit citronom/konzumovat hned po stuhnuti cokoladovej vrstvy(alebo mozno aj hned aby cokolada nepraskala pri krajani :-))
Namiesto kesu vrtsvy som kvoli alergikovi dala 3 lunter kremove natierky doosladene, dochutene 2 lyzicami citronu a pre lepsie stuhnutie som dala zopar lyzic rafinovaneho kokosoveho oleja. 
Dakujem za inspiraciu :-) 

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama