Kamila | Medová roláda
Recept s fotopostupom na ozaj fantastickú medovú roládu.
Ingrediencie
| Korpus: | ||
| 5 | kusy | vajce |
| 200 | gramov | med |
| 1 | kus | vanilkový cukor |
| 150 | gramov | špaldová múka celozrnná |
| 1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
| Plnka: | ||
| 1⁄2 | plechovka | Salko karamelové |
| 125 | gramov | maslo |
| Ešte potrebujeme: | ||
| džem | ||
Postup
Korpus: Bielka so štipkou soli a vanilkovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme najprv samostatne a potom k nim po častiach prišľahávame med.
K žĺtkovej hmote pridávame striedavo sneh a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vymiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Po upečení ešte z horúcej rolády opatrne dáme dole papier na pečenie a s tým istým papierom korpus zrolujeme. Necháme vychladnúť. Z vychladeného korpusu som dala dole "kôrku", ktorá sa vytvorila pri pečení
Náplň: Korpus má ozaj výbornú chuť, postačí ho potrieť kyslejším džemom, zrolovať a popráškovať práškovým cukrom.
Alebo vyšľahajte mascarpone s pár lyžicami kondenzovaného mlieka.
Prípadne vyšľahajte 125 g masla s karamelovým kondezovaným mliekom 1/2 plechovky?
Prípadne použite svoj overený maslovo pudingový krém.
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.