reklama

Medová roláda

Pridal/a Kamila dňa 12. 06. 2018 - 16:00 - Recepty Kamila
Medová roláda, Recepty na zákusky, Kamila

Kamila | Medová roláda


reklama

Recept s fotopostupom na ozaj fantastickú medovú roládu.

Ingrediencie
Korpus:
5 kusy vajce
200 gramov med
1 kus vanilkový cukor
150 gramov špaldová múka celozrnná
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
Plnka:
1⁄2 plechovka Salko karamelové
125 gramov maslo
Ešte potrebujeme:
  džem
Postup

Korpus: Bielka so štipkou soli a vanilkovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme najprv samostatne  a potom k nim po častiach prišľahávame med. 

K žĺtkovej hmote pridávame striedavo sneh a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vymiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Po upečení ešte z horúcej rolády opatrne dáme dole papier na pečenie a s tým istým papierom korpus zrolujeme. Necháme vychladnúť. Z vychladeného korpusu som dala dole "kôrku", ktorá sa vytvorila pri pečení

Náplň: Korpus má ozaj výbornú chuť, postačí ho potrieť kyslejším džemom, zrolovať a popráškovať práškovým cukrom.

Alebo vyšľahajte mascarpone s pár lyžicami kondenzovaného mlieka.

Prípadne vyšľahajte 125 g masla s karamelovým kondezovaným mliekom 1/2 plechovky? 

Prípadne použite svoj overený maslovo pudingový krém. 

Doplňujúce obrázky
Medová roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 1

Kamila

Medová roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 2

Kamila

Medová roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 3

Kamila

Medová roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 4

Kamila

Medová roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 5

Kamila

Medová roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 6

Kamila

Výnos
1 roláda
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama