
Kamila | Medová roláda
Recept s fotopostupom na ozaj fantastickú medovú roládu.
Korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
200 | gramov | med |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | gramov | špaldová múka celozrnná |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Plnka: | ||
1⁄2 | plechovka | Salko karamelové |
125 | gramov | maslo |
Ešte potrebujeme: | ||
džem |
Korpus: Bielka so štipkou soli a vanilkovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme najprv samostatne a potom k nim po častiach prišľahávame med.
K žĺtkovej hmote pridávame striedavo sneh a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vymiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Po upečení ešte z horúcej rolády opatrne dáme dole papier na pečenie a s tým istým papierom korpus zrolujeme. Necháme vychladnúť. Z vychladeného korpusu som dala dole "kôrku", ktorá sa vytvorila pri pečení
Náplň: Korpus má ozaj výbornú chuť, postačí ho potrieť kyslejším džemom, zrolovať a popráškovať práškovým cukrom.
Alebo vyšľahajte mascarpone s pár lyžicami kondenzovaného mlieka.
Prípadne vyšľahajte 125 g masla s karamelovým kondezovaným mliekom 1/2 plechovky?
Prípadne použite svoj overený maslovo pudingový krém.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.