
evkala
Kokosovo-kakaový zákusok s kávovým krémom, ktorý si zamilujete na prvé zahryznutie. Výborná kombinácia chutí, ktorú zvládnete aj doma.
Ingrediencie
Ingrediencie na 1 piškótu : | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | olej |
4 | polievkové lyžice | voda horúca |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | kakao |
Krém: | ||
7 | kusy | žĺtok |
200 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | zrnková káva uvarená |
300 | gramov | maslo |
Kokosová hmota | ||
2 | decilitre | mlieko |
150 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | kokos |
100 | gramov | hrozienka |
1 | deciliter | rum |
Dokončenie: | ||
ríbezľový lekvár | ||
čokoláda na poliatie |
Postup
Korpus: Upečieme 3 piškóty (každú zo 4 vajec) , 2 svetlé a jednu tmavú. Celé vajíčka chvíľu šľaháme s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a vyšľaháme do bohatej hustej peny. K múke pridáme kakao (len do kakaovej piškóty) a prášok do pečiva, premiešame.
Kávový krém: Žĺtka s práškovým cukrom šľaháme nad parou, pridáme zrnkovú kávu a vyšľaháme do hustej peny. Necháme vychladnúť. Masla vyšľaháme a pridáme vychladnutý krém.
Kokosová plnka: Dáme prevariť mlieko s kryštálovým cukrom. Odstavíme a pridáme kokos, hrozienka. Necháme vychladnúť. Pred plnením dávame do kokosu pol balíčka želatíny, ktorú rozpustíme v troške teplého mlieka (lepšie sa krája).
Postup plnenia: Na žlté cesto dáme polovicu čokoládového krému, položíme hnedé cesto, natrieme pikantný červený lekvár, potom kokosovú plnku, druhú polovicu čokoládového krému a nakoniec položíme druhé žlté piškótové cesto. Polejeme bielou čokoládou . Dobrú chuť!
super ako vzdy..sikulka..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, vyskúšam



