reklama

Jamajka rezy

Pridal/a evkala dňa 31. 03. 2017 - 12:06 - Recepty evkala
Jamajka rezy, Recepty na zákusky, evkala

evkala


reklama

Kokosovo-kakaový zákusok s kávovým krémom, ktorý si zamilujete na prvé zahryznutie. Výborná kombinácia chutí, ktorú zvládnete aj doma.

Ingrediencie

Ingrediencie na 1 piškótu :
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice práškový cukor
2 polievkové lyžice olej
4 polievkové lyžice voda horúca
4 polievkové lyžice polohrubá múka
1 polievková lyžica kakao
Krém:
7 kusy žĺtok
200 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice kakao
2 polievkové lyžice zrnková káva uvarená
300 gramov maslo
  Kokosová hmota
2 decilitre mlieko
150 gramov kryštálový cukor
300 gramov kokos
100 gramov hrozienka
1 deciliter rum
Dokončenie:
  ríbezľový lekvár
  čokoláda na poliatie

Postup

Korpus: Upečieme 3 piškóty (každú zo 4 vajec) , 2 svetlé a jednu tmavú. Celé vajíčka chvíľu šľaháme s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej a vyšľaháme do bohatej hustej peny. K múke pridáme kakao (len do kakaovej piškóty) a prášok do pečiva, premiešame. 

Kávový krém: Žĺtka s práškovým cukrom šľaháme nad parou, pridáme zrnkovú kávu a vyšľaháme do hustej peny. Necháme vychladnúť. Masla vyšľaháme a pridáme vychladnutý krém.

Kokosová plnka: Dáme prevariť mlieko s kryštálovým cukrom. Odstavíme a pridáme kokos, hrozienka. Necháme vychladnúť. Pred plnením dávame do kokosu pol balíčka želatíny, ktorú rozpustíme v troške teplého mlieka (lepšie sa krája).

Postup plnenia: Na žlté cesto dáme polovicu čokoládového krému, položíme hnedé cesto, natrieme pikantný červený lekvár, potom kokosovú plnku, druhú polovicu čokoládového krému a nakoniec položíme druhé žlté piškótové cesto. Polejeme bielou čokoládou . Dobrú chuť!

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jesenné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama