
Mrkvová torta plnená mascarpone plnkou pečená v ZILA tortovej forme pre 25 porcií - kocka
Ingrediencie
2 | kusy | vajce |
270 | gramov | kryštálový cukor |
300 | gramov | mrkva nastrúhaná |
170 | gramov | múka |
50 | gramov | mleté vlašské orechy |
1 | štipka | prášok do pečiva |
4 | gramov | škorica mletá |
40 | gramov | olej |
40 | gramov | vanilkový cukor |
240 | gramov | mascarpone |
270 | gramov | kyslá smotana |
400 | gramov | marhuľový lekvár |
Postup
Celé vajcia zohrejeme nad parou na „štipľavo“ (cca 75°C), pridáme cukor a šľaháme až kým nám nevznikne hustá pena. Strúhanú mrkvu a stolový olej zmiešame a pridáme do vaječnej peny. Ostatné zmiešané ingrediencie zľahka zapracujeme do vaječnej hmoty.
Zila Tortovú silikónovú formu vystriekame 100%-ným rastlinným olejom proti priľnavosti a nalejeme do nej mrkvovú hmotu. Cesto rozotrieme od stredu smerom ku kraju, aby bola forma rovnomerne vyplnená. V predhriatej rúre pečieme na 175 °C 40–45 minút.
Ešte za horúca formu obrátime, posypem cukrom a odstránime silikónovú formu.
Po vychladnutí piškótu vyberieme z tortového kruhu.
Mascarpone zľahka zmiešame s kyslou smotanou a vanilkovým cukrom.
Upečený, vychladnutý korpus prerežeme na dve časti a natrieme krémom. Vložíme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť.
Do vzniknutých priehlbín vložíme kúsky marhúľ a zalejeme marhuľovým lekvárom
Na každý tortový plátok položíme bielu čokoládu a zdobíme malou marcipánovou mrkvou.
Prajem dobré pečenie a dobrú chuť!
Zoznam ingrediencií pre rôzne veľkosti ZILA tortových foriem
Ingrediencie množstvo 8-ka 12-ka 16-ka 25-ka 40-ka
celé vajcia ks 2 3 4 2 3
kryštálový cukor g 200 330 430 270 330
mrkva nastrúhaná g 230 380 500 300 380
múka g 120 210 280 170 210
mleté orechy g 40 60 80 50 60
prášok do pečiva štipka 1 1 1,5 1 1
škorica mletá g 3 5 7 4 5
stolový olej g 30 50 70 40 50
vanilkový cukor g 30 50 70 40 50
mascarpone g 180 300 390 240 300
smotana kyslá 20 %-ná g 120 200 260 270 200
marhuľový lekvár g 300 500 700 400 500
kúsky marhule ks 8 12 16 25 40
ozdoby z bielej čokolády ks 8 12 16 25 40
mrkva z marcipánu ks 8 12 16 25 40
Základná hmota
Ingrediencie množstvo 8-ka 12-ka 16-ka 25-ka 40-ka
celé vajcia ks 2 3 4 2 3
kryštálový cukor g 200 330 430 270 330
mrkva postrúhaná g 230 380 500 300 380
múka g 120 210 280 170 210
mleté orechy g 40 60 80 50 60
prášok do pečiva štipka 1 1 1,5 1 1
škorica mletá g 3 5 7 4 5
stolový olej g 30 50 70 40 50
Krém
Ingrediencie množstvo 8-ka 12-ka 16-ka 25-ka 40-ka
mascarpone g 180 300 390 240 300
smotana kyslá 20 % g 120 200 260 270 200
vanilkový cukor g 30 50 70 40 50
Poleva
Ingrediencie množstvo 8-ka 12-ka 16-ka 25-ka 40-ka
marhuľový lekvár g 300 500 700 400 500
Zdobenie
Ingrediencie množstvo 8-ka 12-ka 16-ka 25-ka 40-ka
kúsky marhule ks 8 12 16 25 40
ozdoby z bielej čokolády ks 8 12 16 25 40
mrkva z marcipánu ks 8 12 16 25 40
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty