
Katka Ozsvaldova | Kysnutý pudingový závin
Výborný recept na kysnuté pudingové záviny.
Cesto: | ||
900 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | droždie |
4 | decilitre | mlieko |
5 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | prášok do pečiva |
2 | kusy | vajce |
Náplň: | ||
5 | decilitre | mlieko |
2 | balíky | čokoládový puding |
4 | čajové lyžičky | kakao |
300 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | Palmarin |
Do misy preosejeme múku a cukor, pridáme vanilkový cukor, kypriaci prášok.
V druhej miske zmiešame mlieko, droždie, olej, vajíčka, prilejeme k múke a mixérom s hnetacími metličkami vypracujeme cesto.
Pripravíme si puding, ktorý nemusíme nechať vychladnúť, ešte do teplého pudingu zašľaháme Palmarín alebo maslo.
Nemusíme čakať aby cesto kyslo, môžeme ho hneď plniť. Cesto rozdelíme na 9 častí, každú rozvaľkáme, naplníme pudingom a stočíme. Potom ich po 3 spletieme do vrkoča.
Dáme na vymastený plech, povrch potrieme vajcom, posypeme nasekanými orechmi a vanilkovým cukrom a upečieme na 180 stupňoch pekne do hneda.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
opäť niečo nové a chutnééééé
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnam mnam Katuska to vyzera skvelo, receptik si uz aj ukladam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...no musim vyskusat..diik za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katko díky za recept,už si píšu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá to perfektne, akurát ku grilovačke určite skúsim vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chtěla bych skusit ty pudingové záviny ale nejsem moc zběhlá v pečení. Ale vypadají úžasně a doufám že taky tak chutnají.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.