Pražské gule
Ahoj, vitaj medzi nami. Je na škodu, že nepíšeš odkiaľ si. Ja robím Pražské gule takto:
Buflery:
- 60 g - cukor kryštálový
- 110 g - múka hladká
- 15 g - vanilkový puding v prášku
- 85 g - žĺtok
- 150 g - bielok
- 20 g - voda
Postup: Vyšľahám žĺtky s vodou, pridám pudingový prášok a časť múky-asi 1/3. Bude z toho taká redšia kašička.
Bielky vyšľahám s kryštálovým cukrom na tuhý sneh a striedavo s ostatnou múkou vpracujem jemne do predchádzajúcej hmoty.
Dám do cukrárskeho vrecka a na papier na pečenie ďalej od seba (zväčšia trochu objem) tvorím piškótky. Pečiem na 180 stupňoch, závisí od rúry, musia ísť od papiera.
Krém:
- 150 g - maslo
- 150 g - Cera
- 145 g - práškový cukor
- 12,5 g - kakao
Na dokončenie: sekané arašidy, orechy, mandle a pod., čokoláda na poliatie
Rozvar: Do hrnčeka dám toľko kryštálového cukru koľko vody - pomer surovín 1:1. Privediem do varu. Keď začne vrieť, ešte 3-5 minút. Lyžičkou vyberiem penu, odstavím.
Upečené buflery zo spodnej strany lyžičkou vydlabnem, spojím s krémom vždy 1 rovnú a 1 plnenú.
Namočíme do rozvaru a ováľame sekanými arašidmi alebo orechmi alebo mandľovými lupienkami, špalíčkami - ako kto chce. Dáme vychladnúť.
Potom máčame v čokoláde, dáme stuhnúť na mriežku a uložíme do košíčkov.
Nech sa Ti darí Anka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Anka dakujem velmi pekne za receptik. Hladala som ho uz na nete, no nikde som ho nevedela najst. uz sa tesim ked ich budem robit, len dufam, ze aj vyjdu . som zo Zvolena. Este raz vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ako sa volajú vlastne tie gule, čo je vnútri tak všelijako nasekaná oblátka a sú oliate čokoládou? Ja by som potrebovala tento receptík. ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nemate niekto prosim recept na prazske gule? velmi rada by som potesila moju polovicku, len neviem na ne zohnat recept. Dakujem Vam
. Zaneta