Krem na zdobenie zo šľahaného bielka???
Pozrite si aj
tu je video ako sa robí bielkový sneh http://www.barrandov.tv/62650-valentynsky-cokoladovy-dort
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
skopirovala som ti recept od Kremiesik......7 bielkov
- 125 g kryst.cukor
-----------------------
najprv vyslaham skoro do tuha bielky a vslaham cukor.
Medzitym si uvarim sirup z 375 g kryst.cukru a 125 ml vody -/na bublinu/ a horuci ho vslaham do uslah.bielkov a este slaham el.mixerom cca 5 min.
Potom uz len rucne zlahka vslaham 250 g pr.cukru a je to.Ked robim laskonky pridam oprazene orechy alebo kokos.Cele to trva max.15 min.tak preco by som to robila 45 min nad parou.Vysledok je zaruceny vid.moje zakusky.Vela trpezlivosti.
Vselijake cukrarske finty som sa naucila od môjho majstra v cukr.vyrobni,za co som mu dodnes vdacna. duuuufam ze sa nebude hnevat...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem pekne ..:) .. no je pravda že treba trpezlivosť a prax ... no dúfam že sa mi raz podarí ten sirup cukrový uvariť na bublinu ..:) ..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mirus plne súhlasím s receptom. Ja robím všetko takto. Je to jednoduchšie ako sa trápiť nad hrncom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A Demarco máš dobrý drôtik? Musíš mať očko uzavreté O
Alebo ak si dáš cukrový rozvar medzi palec a ukazovák a naťahuješ ho, tak sa ti vytvorí súvislá nitka a netrhá sa. Aj takto sa dá zistiť namiesto očka či je už rozvar na správnej teplote.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som najskor robila na pare ale ak som toto vyskusala uz by som sa netrapila nad parou...toto je rychlejsie a aj lepsie...Demarko obycajny drotik si stoc aby ti zostalo ocko....a potom uz len po chvilke varenia skusas nabrat do ocka a fuknes...ide to dobre vyfuknut..ako bublifukom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na to ti stačí akékoľvek kuchynské náradie čo má na konci rúčky očko, ponor do toho rozvaru a fúkni, ak sa ti robia bubliny ako na bublifuku tak je to hotové, recept ako ja robím: 1,5 šálky cukru a 2 šalky vody rozvariť a potom pomaly variť až pokiaľ sa nerobí ten bublifuk ,priprav si 6 bielkov do misky a šľahač, do bielkov vlej hotový rozvar a šľahaj skoro do vychladenia, potom pridaj 350 gr. stopenej čokolády/ja dávam várovú s Lidl/ a zasa šľahaj do vychladenia a potom pridaj 500gr vopred vyšľahaného masla a šľahaj pokiaľ sa krém nespojí. Je to vynikajúci krém,s výraznou chuťou čokolády, prajem dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
musim si to opisat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievcence a moze ist tento bielkovy aj na ozdobu baranceka?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ten rozvar sa pridáva k bielkom ešte horúci? ak áno nezrari sa to?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie nie nemaj strach ye sa ti bielka zrazia lebo su vyslahane s cukrom a rozvar ktory vlievas je vlastne tiez cukor len v tekutej forme =D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no tak aj mna byto zaujimalo ci ho mozem pouzit na baranceka ci dobre a rychlo vyschne pena ????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyschne vyschne...urcite moze ist na baranceka....moj maly si robil len tak ozdobky co zostal sneh a do rana to uschlo ako keby som to mala v rure a susila...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem moc pekne ..:) .. no ja som to fúkal cez očko čo mám na zavesenie na tej metličke na šľahanie .. a varil som to a nešlo mi to fúkať bolo to moc riedke ..aj keď som tam dal menej vody ..no a keď som to nechal tak na šporáku trocha vychladnúť ..už som nevedel čo mám robiť som to chcel vyliať .. tak som ešte skúšal a išla mi taká jedna potlčená bublina :D:D a tak som to vilial do bielkov a vyšľahalo mi dobre no .. bol pekne hustý .. ale keď som tam dal maslo zredol mi a mierne tiekol .. :D ..preto sa tam bojím to maslo dávať .. to mám problém aj pri pudingových krémoch..väčšinou sa mi tam zrazí ..:/
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
elian idem ho vyskúšať ...:) .. držte mi palce aj keď si myslím že sa mi to zase nepodarí podľa receptu ... :D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
má sa to dlho variť..???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veru veru sa to ma dlho varit a mozes dat ete troska menej h2o a musi to poriadne bublat
ale maslo do bielkoveho snehu???tak to som ete nepocula
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no mne sa nikdy tento sneh nepodariiii .vzdy ked ho natriem mam ho riedky.vzdy mi zredne a nestvrdne.a pritom sa mi zda ze je tuhy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, vie mi niekto poradiť, ako si pripravím biely krém z bielkov na zdobenie torty, z ktorej sa dajú striekať aj rúžičky a lístky a dá sa prifarbiť farbivom. Díky, díky, díky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý večer ..:) .. Zase som sa sem prišiel poradiť o Vaše drahocenné skúsenosti ..:) .. Neporadí mi niekto alebo nenapíše mi recept ako urobiť ten krém zo šľahaných bielkov a cukru? .. Najlepšie ten čo sa varí voda s cukrom a potom sa to vyleje do bielkov a šľahá sa... len neviem v akom pomere ... :)a keď som ho raz robil tak sa mi nerobili bublinky keď som fúkal cez očko .. :DD .. neviem prečo kde je chyba ... :/ ..cukor som zalial len po okraj cukru a varil ..no ale späť .. :) ..ešte jedna otázka . ako by som ho zafarbil na čierno ..?? .. poprípade keď to nejde v ktorom kroku prípravy krému by som tam mal dať čokoládu aby to bol čokoládový krém ..? ..ďakujem veľmi pekne ...