Kokosovo - banánova torta bez cukru a pečenia

Popis

Recept s fotopostupom na nepečený kokosový koláč v štýle Raw. Ide to aj bez cukru a múky.

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

1⁄2šálkadatlí (hrozienka) (korpus)
1šálkaorechy ľubovoľné (korpus)
1šálkastrúhaný kokos (korpus)
1polievková lyžicamedu (korpus)
2polievkové lyžicekakaa (korpus)
3šálkystrúh. kokosu (plnka)
1⁄4šálkakokosového oleja (plnka)
1⁄4šálkamedu alebo agávového sirupu (plnka)
3kusybanány

Inštrukcie

Odkôstkované sušené datle, alebo hrozienka namočíme aspoň na hodinu do teplej vody. V mixéri so sekacím nožom zmixujeme orechy, kokos, scedené datle a med. Skúste hmotu ochutnať, med možno ani nebude treba pridať. Hmotu rovnomerne rozložíme vo forme s odnímateľným dnom najlepšie o priemere 20cm, moja bola širšia, a pritlačíme hmotu ku forme, tak aby nám vznikli vyvýšené okraje. Dáme do chladničky.

Kokos rozmixujeme, ideálne je, keď kokos mixujeme čo najdlhšie, uvoľní sa z neho tuk, až potom pridáme med a roztopený kokosový olej, môžeme pridať aj tri lyžice vody, ak sa nám zdá kokos suchý a premixujeme ešte raz.

Na korpus rozložíme na hrubo nakrájané banány. Na tie rovnomerne rozdelíme kokosovú hmotu, ktorú tiež pritlačíme.

Vrch torty ozdobíme ľubovoľne čokoládou, ktorú si môžeme pripraviť z dvoch lyžíc kokosového oleja, a rovnakého množstva medu a kakaa. Dáme stuhnúť do chladničky na cca 2 hodiny.

Základné ingrediencie: 

Recepty: 

Komentáre

to je zas bomba na schudnutie Váľam sa od smiechu po podlahe mňamko Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceKvietok

to vyzerá fantasticky ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam určite vyskúšam Úsmev

Vypadá to luxusně! Áno ale chci se zeptat, myslíte že by bylo možný něčím nahradit datle? Díky MrkámÚsmev

Skus hrozienka, len neviem ci sa az tak dobre rozmixuju. Úsmev

TortaÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Dobry vecer, aku tortovu formu /s akym priemerom/ ste pouzili pri kolaciku?
Dakujem

Moja mala vnutorny priemer 25 cm, ale asi sikovnejsia by bola mensia.

Dakujem, ja mam taku klasicku tortovu formu 26 cmu, vnutorny priemer je cca 24, skusim dat trosku viac datli na korpus a uvidim. Hadam to vyjde, planujem ju robit kamoske na narodky. Vyzera naozaj uzasne Vyplazený jazyk

Dobrý deň Úsmev koláčik fantazia Vyplazený jazyk len otázočka na konci receptiku.."Vrch torty ozdobíme ľubovoľne čokoládou, ktorú si môžeme pripraviť z dvoch lyžíc kokosového oleja, a rovnakého množstva medu a kakaa".. chcem sa spýtať ,či PL alebo ČL :) ďAKUJEM

Polievkovych lyžíc

Dá se použít místo kokosového oleje něco jiného např.kokos.mléko?

Do kokosovej naplne myslim, ze v pohode.

Dobry den, prosim o radu, cim nahradzat v raw kolacoch kokosovy olej, ked ma pre mna pachut :( ?
Vopred dakujem

To ozaj neviem, akurat by som skusila ineho vyrobcu. Kokosovy olej je panensky, lisovany za studena, ten zvykne mat aj kokosovu vonu. Potom su oleje zbavene vone. Su bio aj nebio. Ja som si "olej" mastila ja na chceba, tens vonou, celkom mi chutil. treba skusit inu znacku. Inak v niektorych kremoch sa mozno olej da nahradit mandlovym maslom, kakaovym maslom . Ak sa da pouzit struhany surovy a nie suseny kokos, pridat kokosove mlieko, smotany ... Treba skusat ja som v tejto oblasti zaciatocnicka.

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Prave dnes som ho robila, velmi jednoduchy postup a kolac je chutny!! Ta kokosova plnka chuti ako rafaelo Vyplazený jazyk
Doplnam udaj o hodnotu v kcal, je to moj vypocet podla uvedenych ingrediencii v recepte.
Kcal : 2369
KJ: 9 919
No ale stoji to za to :)

Chci se zeptat, kokosová náplň je moc sypká. Da se něčím doplnit, aby se hmota lépe spojila a pri servirovani se nesypala? Děkuji

Najnovsie som sa dozvedela, ze kokos treba co najdlhsie mixovat,aby sa z neho uvolnilo "maslo" Musim si to ovreit. Zvyknem do kokosu pridat par lyzic vody a zrejme treba kokosovu vrstvu utlacit, bude drzat pokope. Ja som tu svoju utlacilo, len sa mi zdalo, ze az vela. Stale sa ucim a experimentujem.

presne tak, strúhaný kokos treba najprv popučiť v mažiari, a následne je možné ho mixovať, ako tu, v tomto ÚŽASNOM RECEPTE ktorý sa mi naozaj páči a určite ho skúsime. Ďakujem za tip :)

vyskúšané.... na mňa príliš kokosové, ale to je vec v kusu a chuti

Ja som ho už vyskúšala......ale nič moc. Nato ako to úžastne vyzeralo, tak som bola trošku sklamana ... a priateľ ani nedojedol kúsok. 

Čo sa týka konzistencie, kokosovú plnku som mala v pohode, ale ta spodna vrstva bola sypká :-( A chuťovo.... no neviem. Už ho asi nebudem robiť. Skúsim zas niečo iné. 

 

Zrejme treba spodnu vrstvu viac utlacit. jasne, chut je to ina ako maju klasicke kolace.

no ja som absolutne spokojna. Miesto orechov som dala mandle namocene asi tak 6 hodin vo vode aby boli maksie. datli som dala asi tak pohar a uz med do korpusu ani nebol treba. Môjmu 15 mesacnemu syncekovi som nestihala tu korpusovu hmotu davat do pusy ako mu chutila. :) No a plnka parada dala som o nieco menej medu a aj tak je sladka az az. S manzelom sme ochutanli a mnamiiiiiiiiiiii. Uvidim co povedia deti zajtra kedze uz teraz spali ked bol kolacik zatuhnuty. Bezelpkovy bezlaktozovy mnaaaaaaam. Uvidim co povie zajtra mamina ktora je tiez na bezlepkovej diete. Dam vediet dalsie ohlasy ale zatial DAKUJEM za receptik uz dlhsie som sa pohravala s RAW kolacikmi a nakolko som viac menej mala vsetko doma tak som to skusila. Isto nie posledny RAW pokus v nasej rodinke ktora dotraz bola zvyknuta na nase plnkove kolaciky a torticky

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.