Horké orechy
Pozrite si aj
Staré orechy horké, vraj jesť netreba.Vraj sú už choré.Dokonca som zahliadla že toxické.Neviem, nerozumiem sa chémii.
Staré orechy horké by som nepoužila.
Pri nových je horká šupka len.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem či nepomôže ich trocha opiecť na suchej panvici.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aby orechy nezhorkli,treba ich mat v mraznicke,alebo utesnene v pohari s bobkovym listom,je to moja skusenost. A horkym orechom mozes aj spievat,aj tak tu pachut neprerazis,lebo horky orech je pokazeny,cize zavadny...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fúúú, no do hája, ste ma nepotešili
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Novým horkým sa dá pomôcť nejakým obvarením či pražením, či tak nejak ale starým veruže nie...pogoogli trošku...ozaj sú tam info aj o toxicíde
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
trošku teorie:
Vysoký obsah tukov spôsobuje, že orechy podliehajú oxidatívnym procesom, ktoré sú príčinou zhorknutia. Oxidácia je vyvolaná svetlom, vzduchom, stykom s kovmi, a preto je najlepšie skladovať orechy v ich škrupine na chladnom, tmavom a suchom mieste v sklenenom alebo plastikovom obale. Najcitlivejšie sú arašidy, pekany a vlašské orechy. Najodolnejšie sú mandle a kešu orechy. Vylúpané orechy sú schopné viazať na seba cudzie pachy, preto napríklad pri uskladnení v chladničke ich treba držať dobre uzatvorené. Vlašské orechy (ale aj iné) je možné uskladniť aj v mrazničke, kde vydržia oveľa dlhšie ako pri izbovej teplote, pričom si zachovajú všetky výživné látky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
stefi super si to napisala,čiže najlepsie v tmavej uzatvorenej nadobe v chladnicke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež mrazím, sestra zavára.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja orechy skladujem tak, že ich vylúpané dám do zaváraninového pohára, uzatvorím a zasterilizujem aspon 5 minút, aby sa poriadne utesnilo viečko, potom určite nezhorknú a vydržia ako čerstvé aj niekoľko rokov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jeeeej, to som este ani nepočula, ale iste to vyskušam... dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
taky je uchovávám v mražáku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja olupane sup do mrazaku a podla potreby odoberiem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si mrazím už pomleté, je to super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
..urcite vyhodit,je to skoda,ale ta nestoji za tie nasledky ,myslim aj tvoju reklamu a nevolnost potom...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Horke orechy sa daju zachranit tym,ze ich namocime do mlieka,dame vysusit a opecieme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj všetci, mám problém !!! Mám orechy z minulého roka a včera som robila orechovú plnku do koláča. Je hnusná, fuj, horká strašne. čo teraz ??? Ako tú horkosť zmierniť ??? Idem robiť tortu na svadbu a má byť celá orechová, nemám čas zháňať dašie orechy, škoda tieto vyhodiť.