
Výborný efektný zákusok :)
6 | kusy | vajce |
30 | dekagramov | práškový cukor |
1 | deciliter | olej |
1 | deciliter | voda |
Cesto: | ||
30 | dekagramov | výberová múka |
Garaletková zmes: | ||
3 | kusy | želatína |
900 | millilitrov | voda |
750 | gramov | kyslá smotana |
Želatína: | ||
500 | millilitrov | mlieko plnotučné |
1 | balík | prášková želatína |
400 | gramov | práškový cukor |
3 | balíky | vanilkový cukor |
Cesto:
Zltka vymiesat s polovicou cukru do toho pridat olej a vodu. Potom zlahka primiesat sneh, vyslahany s druhou polovicou cukru, muku s praskom do peciva. Ak chceme tmavé, pridáme kakao. Upiect.
Po vychladnuti natriet dzemom (nie vela radsej menej potom sa to oddeluje).
Galaretková zmes:
Den vopred si pripravit a dat stuhnut tie galaretky resp.zelatiny 3 roznych farieb do troch nadob ja pouzivam misy z janskeho skla(pomaranc,jahoda,kiwi potom je lesna zmes, malina).
Na druhy den to pokrajat na kocky. Pouzit pri jednej galareke iba 3dl vody, nie ako je na obale,ze 5dl. Vsetky 3 druhy galaretky nakrajane na kocky,dat do jednej nadoby a pridat k nej 3 kysle smotany(dobre je,aby mali izbovu teplotu). Nakoniec k tomu pridat zelatinu.
Želatína: Pol litra plnotuc.mlieka+ klasicku zelatinu(ja pouzivam tu granulkovanu)nechat napucat pol hodiny.Potom iba mierne ohriat,aby sa rozpustila zelatina a k tomu pridat 40dg pras.cukru a 3 vanilkove cukre.Potom to pridame k tym nakrajanym galaretkam(pozor,aby to nebolo velmi horuce,lebo zelatina by sa topila a ani velmi studene,lebo sa nebude dat naliat na kolac)Dobre to premiesat a vyliat na cesto.
Plech pouzit taky vyssi,aby nam masa nevytiekla z plechu.Dat stuhnut do chladnicky.
Vrch moze kazdy urobit podla vlastneho uvazenia.Moze ostat kolac biely prip.dat na vrch este jednu galaretku.
Ďalšie recepty
Určite to vyskúšam , musí byť super !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
neviete mi povedať,kde sa da kúpiť galaretka?
Dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
anička teším sa úúúúúúúrčite ho vyskúšam.Si zlatá že si nezabudla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujeme pekne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Velmi rada som sem recept pridala,foto zial neviem tu dat a ak niecomu nebudete rozumiet rada vam poradim.Po prvakrat,ked som ho robila zdalo sa mi to zlozite,ale teraz uz ok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Anička aj ja veľmi ďakujem za recept,ale momentálne sa nedá na Slovensku galaretka kúpiť,ale našla som od Dr Oetker Ovocné želé a keď pozerám na to,tak sa mi zdá,že je to to isté.Ale to som videla len dva druhy a to jahodové a broskyňové.Čo myslíš je to to isté,alebo nie? Ďakujem za recept aj za vysvetlenie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím foto..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Galaretku zvyknú mať stále v LIDLI
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moze to byt super vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
teraz som tento receptík našla... musím skúsiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite vyskúšam, keď dostanem galaretku, ja som u nás ešte nevidela, taký malý Lidl je to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a foto?
