reklama

Galaretkový zákusok

Pridal/a annaboros dňa 13. 11. 2010 - 23:32 - Recepty annaboros
Galaretkový zákusok, Recepty na zákusky, annaboros

reklama

Výborný efektný zákusok :)

Ingrediencie
6 kusy vajce
30 dekagramov práškový cukor
1 deciliter olej
1 deciliter voda
Cesto:
30 dekagramov výberová múka
Garaletková zmes:
3 kusy želatína
900 millilitrov voda
750 gramov kyslá smotana
Želatína:
500 millilitrov mlieko plnotučné
1 balík prášková želatína
400 gramov práškový cukor
3 balíky vanilkový cukor
Postup

Cesto:

Zltka vymiesat s polovicou cukru do toho pridat olej a vodu. Potom zlahka primiesat sneh, vyslahany s druhou polovicou cukru, muku s praskom do peciva. Ak chceme tmavé, pridáme kakao. Upiect.

Po vychladnuti natriet dzemom (nie vela radsej menej potom sa to oddeluje).

Galaretková zmes:

Den vopred si pripravit a dat stuhnut tie galaretky resp.zelatiny 3 roznych farieb do troch nadob ja pouzivam misy z janskeho skla(pomaranc,jahoda,kiwi potom je lesna zmes, malina).

Na druhy den to pokrajat na kocky. Pouzit pri jednej galareke iba 3dl vody, nie ako je na obale,ze 5dl. Vsetky 3 druhy galaretky nakrajane na kocky,dat do jednej nadoby a pridat k nej 3 kysle smotany(dobre je,aby mali izbovu teplotu). Nakoniec k tomu pridat zelatinu.

Želatína: Pol litra plnotuc.mlieka+ klasicku zelatinu(ja pouzivam tu granulkovanu)nechat napucat pol hodiny.Potom iba mierne ohriat,aby sa rozpustila zelatina a k tomu pridat 40dg pras.cukru a 3 vanilkove cukre.Potom to pridame k tym nakrajanym galaretkam(pozor,aby to nebolo velmi horuce,lebo zelatina by sa topila a ani velmi studene,lebo sa nebude dat naliat na kolac)Dobre to premiesat a vyliat na cesto.

Plech pouzit taky vyssi,aby nam masa nevytiekla z plechu.Dat stuhnut do chladnicky.

Vrch moze kazdy urobit podla vlastneho uvazenia.Moze ostat kolac biely prip.dat na vrch este jednu galaretku.

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Edka, Ne, 14. 11. 2010 - 13:52

Určite to vyskúšam , musí byť super ! Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

jeka, Ne, 14. 11. 2010 - 14:57

neviete mi povedať,kde sa da kúpiť galaretka?
Dakujem.

keli62, Ne, 14. 11. 2010 - 15:13

anička teším sa úúúúúúúrčite ho vyskúšam.Si zlatá že si nezabudla. Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam Bozkávam

Velmi rada som sem recept pridala,foto zial neviem tu dat a ak niecomu nebudete rozumiet rada vam poradim.Po prvakrat,ked som ho robila zdalo sa mi to zlozite,ale teraz uz ok. Bozkávam

charmed, Ne, 14. 11. 2010 - 20:45

Kvietok Kvietok Kvietok Anička aj ja veľmi ďakujem za recept,ale momentálne sa nedá na Slovensku galaretka kúpiť,ale našla som od Dr Oetker Ovocné želé a keď pozerám na to,tak sa mi zdá,že je to to isté.Ale to som videla len dva druhy a to jahodové a broskyňové.Čo myslíš je to to isté,alebo nie? Ďakujem za recept aj za vysvetlenie. Torta Torta Torta

nanya, Po, 09. 05. 2011 - 23:07

teraz som tento receptík našla... musím skúsiť Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

melisa, Ne, 18. 08. 2013 - 14:26

Určite vyskúšam, keď dostanem galaretku, ja som u nás ešte nevidela, taký malý Lidl je to.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama