falošny marcipán na potah
Pozrite si aj
Mne sa dobre robí s týmto: 500 g práškového cukru, 250 g suš. mlieka, 2 pol. lyžice medu, cca 6 pol. lyžíc vody, skoro všetky torty mám potiahnuté týmto marcipánom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moja a netrha sa ako sa sni pracuje ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Netrhá, je elastický vďaka medu, len treba odhadnúť správny pomer vody, mám s ním potiahnuté všetky torty okrem snehobielych
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a ak sa mozem pridat, je treba kvalitny domaci med - nie z tesca, lidla alebo kauflandu, nie su na to dost kvalitne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za recept Sisja, je geniálny, perfektne sa mi s nim potahovalo. Nelepilo, netrhalo no supeeer. Len som si ho malo zarobila a bol tenší.
Na 26ku priemer bude stačiť z 250g sušeneho mlieka?????
Ešte raz vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To som veľmi rada, že sa podaril, na priemer 26 cm bude v pohode 250g mlieka, ešte Ti zvýši aj na ozdoby
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
supeeer. si zlata, dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosim tie PL pouzivate normovane (odmerkove) alebo proste lyzica aka je poruke? Dakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Značím si........Sisja a nebude sa to lepiť??? je tam raz tolko cukru a k tomu med...ked sa bude mi lepit alebo lamat??? ako si poradiš ty???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podsypávam solamylom a dá sa v pohode vyvaľkať aj preniesť na tortu, treba dať pozor na pridávanie vody, musí byť taký akurát, ako plastelína, vďaka medu je dosť elastický, robím s ním klasické aj 3D torty, lepí sa keď to preženieš s vodou, keď je veľmi hustý a ťažko sa spracováva, treba si len ruky namočiť a spracovať, alebo aj trošku oleja si môžeš naliať do dlane a domiesiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyskúšaj tento recept:
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=4
Pšeničný sirup môžeš nahradiť kukuričným sirupom alebo tekutým medom.
Robila som s ním a je OK, a keby sa ti zdal veľmi suchý tak pridaj trochu vody alebo si ruky pri práci občas namoč. A použi plnotučné suš. mlieko.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ale ariel tam ma polotučne...plnotučne je moc mastne nie???
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som použila plnotučné - červená krabica, a bolo to OK. Môžeš prípadne ubrať z oleja.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
lenka tak tento išiel do koša...robila som. Ale asi ho skusim ešte raz. Neskutočne sa lepil a zo stola zoškrabat len nožom..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mám ho odskúšaný, všetky torty poťahujem iba s ním, modelovať sa však z neho veľmi nedá, ak sa ti lepil na stôl dala si veľa vody, treba ho zmiesiť a potom podsypať solamylom a poriadne vypracovať, musí byť ako plastelína. Namiesto kukuričného sirupu používam med - domáci, sušené mlieko sa mi osvedčilo SABI červené - plnotučné, a cukor dávam z Lidlu. Veľa záleží aj od cukru. Skúšala som aj s odtučneným mliekom....bolo to hrozné, veľmi rýchlo tuhol....takže ten by bol asi vhodný aj na modelovanie :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
upss
preco mi to naskocilo dvakrat??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte som našla:
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=21011
ale nemám ho vyskúšaný, no recept vyzerá dobre...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
apsara...ja som s nim mala len dobru skusenost..........
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcela by som sa spytat ci ste potahovali a ci ste z neho aj modelovali ako sa vam s nim robilo dakujem,chcela by som ho vyskusat,ci nieje drobivy alebo lepivy
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
cim to moze byt ze sa mi marcipan pri prenasani na tortu zacal akokeby rozpadavat alebo trhat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zienky napište mi vaše recepty v krátkosti na marcipán zo sušeneho mlieka ktorym možem potiahnut tortu, ten nam velmi chuti, ale v tejto miliarde receptov už neviem ani kde je sever...
budem vdačna