Zamatova rolada

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdroj

z casopisu

Čas prípravy1 1⁄2 hours
ReceptyZákusky
Základné ingrediencie

Popis

Lahodna, krehka rolada

Ingrediencie

  piskotove cesto: 6 vajec
  5 pl kryštálového cukru
  1/2 cl sódy bikarbóny
  3 pl kakaa
  plnka: 2 dl mlieka
  1 žľtok
  3 pl hrubej múky
  250 g masla, 2 pl kakaa
  7 pl práškového cukru
  1 vanilínový cukor

Inštrukcie

POSTUP:

Bielky rozšľaháme, postupne s nimi aj cukor, až kým nevznikne tuhý sneh. Všľaháme žĺtky a primiešame kakao rozmiešané so sódou bikarbónou. Pečieme 5 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom. Potom vyberieme von, roládu nestáčame, po miernom vychladnutí ju vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a papier odstránime. Po vychladnutí ju natrieme najprv bledou, vzápätí tmavou plnkou a zvinieme.

Plnka: Mlieko, žĺtok a múku uvaríme. Do vychladnutej kaše pridáme rozotreté maslo a vymiešame. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 2 lyžice práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhej a pridáme 3 pol.lyžice kakaa, 5 lyžíc práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru.

Komentáre

Aj ja ju často robím, ale

Aj ja ju často robím, ale upečené cesto stočím do mokrej utierky a po vychladnutí plním plnkou.

Robievam ju aj ja, je

Robievam ju aj ja, je chutná. S upečeným plátom postupujem rovnako ako marcela11.

do cesta nejde muka????

Prekvapenie Prekvapenie do cesta nejde muka????Prekvapenie

Cakala som na recept, ci je

Cakala som na recept, ci je ten isty co mam aj ja. Je. Mne sa to nikdy nepodari... ja neviem, co robim zle, ale mne to cesto jednoducho neide zrolovat, lepi sa, lame sa, slak ma ide z toho trafit. Smútok
A pritom chutovo je vynikajuca!

(bez predmetu)

Áno Áno Áno

Dávam tam parížsku šľahačku a

Dávam tam parížsku šľahačku a to je potom ešte len zamat Úsmev

brutalne chutny receptik tato

brutalne chutny receptik tato zamatova rolada. Mnaaaam

Odporúčame