
monika rosi | Výborné slané juhoslovanské koláče
Slané koláče z Juhoslávie mne veľmi chutia.
Cesto: | ||
soľ | ||
500 | millilitrov | mlieko |
40 | gramov | droždie |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
600 | gramov | polohrubá múka |
100 | millilitrov | olej |
Krém: | ||
250 | gramov | Hera |
2 | kusy | žĺtok |
Cesto: Mlieko zohrejeme, rozmiešame v ňom cukor, droždie 2 lyžice múky a necháme 10 - 15 min. postáť. Potom pridáme soľ, olej, postupne zvyšnú múku a vypracujem hustejšie cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť.
Krém: Zmäknutú Heru vymiešame do hladka so žĺtkami a soľou.
Cesto rozdelíme na polovice, každú rozvaľkáme asi na 1 cm natrieme krémom a zavinieme do rolády.
Povrch rolád tiež natrieme krémom a pokrájame ich na trojuholníky.
Môžeme ich posypať sezamom, makom, rascou.
Poukladáme ich na suchý plech a dáme do vyhriatej rúry upiecť.
Ďalšie recepty
tak už sa mi ho sem podarilo vložiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vrelo Vám ich odporúčam. Ja ich robievam veľmi často a u nás nestačia ani vychladnúť a to vždy robím aj z 2-3 dávok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Sú úplne úžasné, ja tam ešte pridávam buď slaninku alebo šunku, syr a veľa cesnaku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú perfektne Chcela by som sa opýtať, či sú trvanlivé, resp. mi ide o to, že ich chcem poslať v balíčku cca 4-5 dní by mali cestovať!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ich robím už velmi dávno a sú výborné ja tiež dám do tej hery cesnak a korenie záziky a sú tiež velmi chutné treba ochutnať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
AHOJTE CHCEM SA SPYTAť AKE TAM DAť žLTKY čI SUROVE ALEBO UVARENE.MOžNO BLBA OTAZKA ALE DAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Jarka surové žltky vymiešať s tou herou a ostatné prísady nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
DAKUJEM .mam birmovku tak vyskušam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V Ý B O R N É dnes som skúšala išli na dračku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ked do plnky pridate namiesto zltkov zo 10 strucikov pretlaceneho cesnaku, budete mat vynikajuce CESNACKY :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dnes som ich odskúšala - robila som klasické, cesnekové, šunkovo-syrové a slaninkové a teda
Ďakujem za super recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte tiež ich robievam, ale v takej syrovo-cesnakovej verzii - ide tam jeden syr Niva v črievku, asi pol masla, cesnak (ja dávam podľa chuti) a ešte tam nadrobno pokrájam petržlenovú vňaťku - je to super a pre moju rodinu robievam aj z troch dávok naraz, lebo sa po nich len tak zem zľahne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ich tie robievam a poviem pravdu nestacia vychladnut a mozem piect znova ale ja pridavam do plnky cesnak viacej im to chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja ich tiez robievam a poviem pravdu nestacia vychladnut a mozem piect znova ale ja pridavam do plnky cesnak viacej im to chuti
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Musí sa tam dať Hera?
Alebo sa namiesto toho môže použiť maslo?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja iba potieram cesto po rozgúlaní olejom, alebo rozpusteným maslom a dám na to syr bambíno, alebo salám, cesnak, :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja používam aj maslo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem veľmi pekne za recept. Robila som na Silvestra k pečenému údenému kolenu a bola to mňamka. Spolu s baraními rohmi a feferónmi maškrta
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... aj ja som ich robila na Silvestra a k mäsku sa ani nedostali
skvelé a receptík som už posunula aj ďalej....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Sú vynikajúce
robím ich s syrom,aj na Silvestra
3 dávky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
foto nie je??
