reklama

Výborné slané juhoslovanské koláče

Pridal/a monika rosi dňa 08. 05. 2010 - 15:37 - Recepty monika rosi
Výborné slané juhoslovanské koláče, Recepty na slané pečivo a koláče, monika rosi

monika rosi | Výborné slané juhoslovanské koláče


reklama

Slané koláče z Juhoslávie mne veľmi chutia.

Ingrediencie
Cesto:
  soľ
500 millilitrov mlieko
40 gramov droždie
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
600 gramov polohrubá múka
100 millilitrov olej
Krém:
250 gramov Hera
2 kusy žĺtok
Postup

Cesto: Mlieko zohrejeme, rozmiešame v ňom cukor, droždie 2 lyžice múky a necháme 10 - 15 min. postáť. Potom pridáme soľ, olej, postupne zvyšnú múku a vypracujem hustejšie cesto. Prikryjeme ho a necháme nakysnúť.

Krém: Zmäknutú Heru vymiešame do hladka so žĺtkami a soľou.

Cesto rozdelíme na polovice, každú rozvaľkáme asi na 1 cm natrieme krémom a zavinieme do rolády.

Povrch rolád tiež natrieme krémom a pokrájame ich na trojuholníky.

Môžeme ich posypať sezamom, makom, rascou.

Poukladáme ich na suchý plech a dáme do vyhriatej rúry upiecť.

Celkový čas
1 hod, 55 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

Vrelo Vám ich odporúčam. Ja ich robievam veľmi často a u nás nestačia ani vychladnúť a to vždy robím aj z 2-3 dávok.

ela1, So, 08. 05. 2010 - 19:38

Sú úplne úžasné, ja tam ešte pridávam buď slaninku alebo šunku, syr a veľa cesnaku.

Jajap, So, 08. 05. 2010 - 19:51

Vyzerajú perfektneVyplazený jazyk Chcela by som sa opýtať, či sú trvanlivé, resp. mi ide o to, že ich chcem poslať v balíčku cca 4-5 dní by mali cestovať!
Mlčím

mana1, So, 08. 05. 2010 - 21:22

Tlieskam Tlieskam Tlieskam ja ich robím už velmi dávno a sú výborné ja tiež dám do tej hery cesnak a korenie záziky a sú tiež velmi chutné treba ochutnaťÁno Áno Áno Áno Áno

AHOJTE CHCEM SA SPYTAť AKE TAM DAť žLTKY čI SUROVE ALEBO UVARENE.MOžNO BLBA OTAZKA ALE DAKUJEMChichocem sa

mana1, So, 08. 05. 2010 - 22:06

Ahoj Jarka surové žltky vymiešať s tou herou a ostatné prísady nech sa daríBozkávam Bozkávam Bozkávam

Gabi1, Pi, 14. 05. 2010 - 14:22

A ked do plnky pridate namiesto zltkov zo 10 strucikov pretlaceneho cesnaku, budete mat vynikajuce CESNACKY :)Hambím sa

Dnes som ich odskúšala - robila som klasické, cesnekové, šunkovo-syrové a slaninkové a teda Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Ďakujem za super recept Zlomené srdce Kvietok Slnko

ahojte Úsmev tiež ich robievam, ale v takej syrovo-cesnakovej verzii - ide tam jeden syr Niva v črievku, asi pol masla, cesnak (ja dávam podľa chuti) a ešte tam nadrobno pokrájam petržlenovú vňaťku - je to super a pre moju rodinu robievam aj z troch dávok naraz, lebo sa po nich len tak zem zľahne Chichocem sa

ja ich tie robievam a poviem pravdu nestacia vychladnut a mozem piect znova ale ja pridavam do plnky cesnak viacej im to chutiVyplazený jazyk

ja ich tiez robievam a poviem pravdu nestacia vychladnut a mozem piect znova ale ja pridavam do plnky cesnak viacej im to chutiVyplazený jazyk

nela88, Ut, 30. 12. 2014 - 15:05

ja iba potieram cesto po rozgúlaní olejom, alebo rozpusteným maslom a dám na to syr bambíno, alebo salám, cesnak, :)

ajatka, Pi, 02. 01. 2015 - 10:27

ďakujem veľmi pekne za recept. Robila som na Silvestra k pečenému údenému kolenu a bola to mňamka. Spolu s baraními rohmi a feferónmi maškrta

zana, Pi, 02. 01. 2015 - 11:16

Áno Áno Áno Áno ... aj ja som ich robila na Silvestra a k mäsku sa ani nedostali Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa skvelé a receptík som už posunula aj ďalej....

edna007, So, 26. 12. 2015 - 19:57
  • Sú vynikajúce TlieskamZlomené srdcerobím ich s syrom,aj na SilvestraChichocem sa3 dávkyChichocem sa
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama