Orechovo-kávový rez

Popis

Kvietok

Orechovo-kávový rez - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojwww.kuchárske recepty.eu
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

200gramovpolohruba muka
500gramovpráškový cukor ,
13kusyvajec
100gramovhera
 balíkprášok do pečiva
mlieko
250gramovorechy
1kusvanilkový cukor
100millilitrovcierna kava
2čajové lyžičkymleta kava
250gramovmaslo
poleva: 100g čokolády na varenie, 70g stuženého tuku cera

Inštrukcie

Postup:

Cesto č.1:200 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 2 žĺtky, 100 g hery a 0,5 prášok do  pečiva zmiešame a pridáme toľko mlileka, aby sa spravilo vláčne cesto, ktoré rozvaľkáme a dáme na vymastený a pomúčený plech. 

Cesto č.2: 8 žĺtok vymiešame s 250 g práškového cukru, pridáme 250 g orechov a vyšľahané bielka. Túto zmes vylejeme na prvé cesto a dáme piesť na 160˚C. Skúšame špáradlom, keď je cesto hotové, necháme vychladnúť. 

Plnka: Nad parou šľaháme 3 celá vajcia, 1 vanilkový cukor, 150 g práškového cukru, 100 ml čiernej kávy (precedenej). Šľaháme do konzistencie šľahačky. Necháme vychladnúť. Do vymiešaného masla pridávame vychladnutý krém a nakoniec pridáme 2 kávové lyžišky mletej kávy.

Hotovú plnku natrieme na vychladnuté cesto. Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou. Môžeme ozdobiť podľa svojej fantázie. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Ďakujem veľmi pekne!!! Vyskúšam, Tvoje recepty sú superObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdceSrdce

teším sa že sa moje koláčiky páčia...Kvietok

SrdceSrdceVyplazený jazykÁno

KvietokVáľam sa od smiechu po podlahesuper receptík :)) ako všetky ostatnéÁno

úžasnýVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoSrdceTlieskam

Vyborny mnaaaam :)

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.