reklama

Orechovo-karamelové rezy

Pridal/a melisa dňa 09. 08. 2015 - 14:54 - Recepty melisa
Orechovo-karamelové rezy, Recepty na zákusky, melisa

melisa | Orechovo-karamelové rezy


reklama

Rezy sú vhodné na slávnostné príležitosti, sú výborné!

Ingrediencie
Na 2 piškóty:
12 kusy vajce
12 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
12 polievkové lyžice polohrubá múka
4 polievkové lyžice voda
4 polievkové lyžice mleté vlašské orechy
1 kus prášok do pečiva
Plnka:
300 gramov kryštálový cukor
250 millilitrov smotana na šľahanie 33%
300 millilitrov mlieko
1 kus Zlatý klas
300 gramov maslo
Ešte potrebujeme:
300 gramov ríbezľový lekvár
150 gramov čokoláda na varenie
50 gramov Cera
Postup

Piškóty: Z uvedeného množstva upečieme dve piškóty, každú zo 6 vajec a všetky suroviny rozdelíme na polovicu.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, múku s práškom do pečiva a mleté orechy. Upečieme na plechu na papieri na pečenie 200°C 25 minút. Hodnoty pečenia sú iba orientačné. Plech rozmer 30x28cm. Necháme vychladnúť. Papier odstránime.

Plnka: Karamel: 300 g kryštálového cukru upálime na karamel, zalejeme smotanou na šľahanie izbovej teploty a za stáleho miešania rozpustíme. Občas premiešame a necháme vychladnúť. 

Puding: z 300 ml mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding, prikryjeme a necháme vychladnúť. 

Maslo izbovej teploty vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding a zhustnutý karamel. Všetky suroviny musia mať rovnakú teplotu, inak sa krém môže zraziť. 

Plnenie: Z vychladnutých piškót stiahneme vrchnú šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, aby sa neoddeľovala plnka od piškóty.

Piškótu potrieme ríbezľovým lekvárom, natrieme polovicu plnky, priložíme druhú piškótu, mierne pritlačíme. 

Natrieme zvyšnou plnkou, polejeme čokoládovou polevou a odložíme do chladu. Vyberieme a pokrájame horúcim nožom na rezy, aby nepopraskala poleva. Dobrú chuť!

Výnos
1 plech
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod
Priemer 4.3 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama