Dunajské vlny

Popis

Nápaditý ale jednoduchý zákusok. Ako ovocie môžete použiť višne, ja zvyknem dávať marhule. Úsmev

Dunajské vlny - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Korpus
200gramovmaslo
3polievkové lyžicekakao
200gramovpráškový cukor
5kusyvajce
2polievkové lyžicerum
300gramovpolohruba muka
2čajové lyžičkyprášok do pečiva
680gramovvišne/marhule
krém
1kuszlatý klas
5decilitremlieko
100gramovpraskový cukor
1kusvanikový cukor
250gramovmaslo (hera, palmarin)
Dokončenie
1kuscokolada

Inštrukcie

Korpus:
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Po jednom pridávame celé vajcia a 1 PL rumu. Potom pridáme múku s práškom do pečiva.

Polovicu cesta natrieme na vymastený plech.

Do druhej polovice pridáme kakao a druhú lyžicu rumu, premiešame a natrieme na svetlé cesto. Na cesto poukladáme ovocie pritlačíme pečieme asi 20 min vo vyhriatej rúre.

Krém:

Zo Zlatého klasu, mlieka a vanilkového cukru uvaríme puding. Maslo vyšľaháme s cukrom, do toho zašľaháme puding.

Na vychladnutý korpus natrieme krém a dáme stuhnúť do chladu.


Dokončenie:

Potrieme roztopenou čokoládou alebo čokoládovou polevou.

Dobrú chuť!

Dunajské vlny - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.