Café light zákusok

Popis

Zákusok s jemnou kávovou príchuťou

Café light zákusok - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
ZdrojTento recept som si vymyslela ja, keďže mám rada kávu... :)
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 45 minút

Ingrediencie

3kusyvajcia
15dekagramypráškového cukru
10dekagramyhladkej múky
3dekagramykakaa
1⁄2kusprášku do pečiva
5polievkové lyžicevody
1polievková lyžicaoleja
5dekagramykryštalového cukru
1⁄2čajová lyžičkanescafé
2kusyšľahačkovej smotany 200ml
1⁄2kusstužovača šľahačky
1⁄2kuspudingu créme olé vanilkový alebo čokoládový
1kusmascarpone (250g)
2kusyčokolády (spolu 200g)

Inštrukcie

Cesto - postup :

Žĺtky vyšľaháme s 11 dkg práškovým cukrom, pridáme 3PL vlažnej vody, 1 PL oleja a cca 2/3 pripravenej vychladnutej kávy (0,5 ČL nescafé som zaliala asi 2 PL vriacej vody), potom ešte na najnižších obrátkach zašľaháme asi polovicu múky s práškom do pečiva.

Urobíme sneh z bielkov a kryštálového cukru.

Nakoniec vyšľahané žĺtka, sneh a zvyšok múky zľahka ručne zmiešame spolu a dáme piecť. Ja som piekla v ráfiku o priemere 16cm pri teplote 150 st. cca 45 min.

Postup - plnka :

1 ks šľahačkovej smotany vyšľaháme, pridáme 0,5 stužovača, 0,5 pudingu créme olé, 2 PL práškového cukru, mascarpone a zvyšok zaliatej vychladnutej kávy. Naplníme zákusok, necháme stuhnúť v chladničke.

Postup - ganache poleva: 

1 šľahačkovú smotanu krátko povaríme, zalejeme čokoládu, ktorú sme predtým nadrobno posekali a miešame, kým sa hmota pekne nespojí. Natrieme na vrch zákuska a dáme do chladničky stuhnúť aspoň na hodinku - dve. Podávame. 

Pozn.: Ak chceme výraznejšiu chuť kávy, môžeme kávu podľa potreby pridať, príp. na vrch zákusku nedáme ganache polevu, iba posypeme cukrom. 

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.