Višňová torta bez múky, cukru a pečenia

Popis

Recept na RAW tortu tak trochu v štýle schwarzwaldskej višňovej torty.

Višňová torta bez múky, cukru a pečenia - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

1šálkaľubovoľných orechov (korpus)
1šálkastrúhaného kokosu (korpus)
 šálkahrozienok (korpus)
2polievkové lyžicekokosového oleja (korpus)
3polievkové lyžicekakaa (korpus)
400gramovmrazených višní (náplň)
2kusybanány (náplň)
2polievkové lyžicemedu (náplň)
2polievkové lyžicekokos. oleja (náplň)
1plechovkaKokosového mlieka (šľahačka)
2polievkové lyžicemed (šľahačka)

Inštrukcie

Korpus: Pol šálky hrozienok namočíme na hodinu. Scedíme ich a rozmixujeme v mixeri s ostrými nožmi spolu s ostatnými surovinami. Hmotu roztlačíme do okrúhlej formy s odnímateľným dnom o priemere cca 20 cm. Dáme do chladničky. Náplň: Višne necháme čiastočne rozmraziť. Zopár ich odložíme na zdobenie, uložíme do mrazničky. Višne rozmixujeme spolu s banánmi, medom a zľahka roztopeným kokos. olejom. Banány môžeme nahradiť šálkou kešu orechov (namočených pár hodín vo vode, najlepšie cez noc), tie treba dôkladne rozmixovať, s kešu orechami bude hmota menej "dreňovitá" viac krémová. Hmotu rozotrieme na korpus a dáme na pár hodín do mrazničky. Šľahačka: Kokosové mlieko dáme na hodinu schladiť do chladničky. Zlejeme vodu a hustú smotanu vyšľaháme s medom. Ak je tuhá, skúste ju zľahka zohriať. Môžete pridať vanilku a lyžicu citrónovej šťavy Tortu ozdobíme šľahačkou pomocou zdobiaceho vrecka. Čo nezjeme uskladňujeme v mrazničke. Pred podávaním necháme hodinu postáť pri izbovej teplote.

Višňová torta bez múky, cukru a pečenia - recept postup 1
Višňová torta bez múky, cukru a pečenia - recept postup 2
Višňová torta bez múky, cukru a pečenia - recept postup 3
Višňová torta bez múky, cukru a pečenia - recept postup 4
Višňová torta bez múky, cukru a pečenia - recept postup 5
Višňová torta bez múky, cukru a pečenia - recept postup 6
Višňová torta bez múky, cukru a pečenia - recept postup 7
Višňová torta bez múky, cukru a pečenia - recept postup 8

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

dobre vyzerá Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskam ďakujem Zlomené srdceKvietokZlomené srdce

ake kokosove mlieko ste prosim vas pouzili? Úsmev

Kupovala som v DM. Podľa mňa by malo fungovať akékoľvek, len treba zliať kokosovú "vodu" a hustú smotanu vyšľahať. Nie som si istá či je nutné schladenie, lebo to smotana veľmi stuhne, musela som počkať kým zmäkne. Ešte by som tam možno dala pár kvapiek citrónu.

Kamilka, prosím kolko g má tá plechovka z DM. Dík. Úsmev

400ml Úsmev

Toto vyzerá neskutočne žravo! Tlieskam Odkiaľ prosím kupujete mrazené višne?

Náhodne som ich objavila v Bille. Úsmev

Ďakujem za recept, vykúšam, višne mám rada a tortička je lákavá. ÁnoTlieskamTlieskamTlieskam

Mrazené višne mali aj v Lidli.

Dobrý den, pokud dort zmrazím a pak bych jej uchovávala v lednici, tak se náplň rozteče? Nebo nestačí jej pouze vychladit? díky Dana

 

Nestaci vychladit, musi tam byt mraznicka, na zaciatku urcite. V chladnicke moze byt tak hodinku  pred podavanim, to je specifikum mnohych raw kolacov.

Dobry den,

 

mozem pouzit aj nemrazene visne v naleve, prosim Vas?

Snad ano, len bez šťavy, len to už nebude raw koláčik. V tom prípade odporúčam rovno celý kompot aj so šťavou zahustiť zlatým klasom. Rozotrieť na korpus a nechať vychladnúť. Netreba mrazničku. Pri pôvodnom recepte sa dajú použiť aj čerstvé višne, len tuhnutie v mrazničke potrvá trochu dlhšie. Forma je mala, ma  cca 20cm. Tažko povedať pre koľko ľudí.

Dobry den,

a pre kolko osob je prosim tento recept?

 

Dakujem :)

 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.