reklama

chlieb so ŠPALDOVEJ muky...rada


reklama

dievcata, hlavne tie slanotortoveee,...dostala som dnes mail, v ktorom ma zakaznicka ziada aby bol chlieb na trojposchodovu svadobnu tortu-slanu zo spaldovej muky...mate niekto skusenosti ako sa s tou mukou pracuje...? resp. ci mi cesto pekne vykysne?mam z toho obavy znie mi to tak zdarvo az mam obavy ze sa to nebude spravat ako si ja predstavujemChichocem sa
uvitam vase skusenosti, radyBozkávam


reklama


reklama

zut12, Po, 14. 06. 2010 - 21:20

tak uz je tu ten tyzden "T" ?...domaci chlieb robievam iba v pekarnicke, ale zo zdravej muky je vzdy chlieb tazsi a menej nadychany ako z bielej, ale urcite sa ti ozvu skusenejsie pekarky...drzim palce a tesim sa na tortu...

zuzi este nie az 30.6 si pridu pre tortu, ale musim ho kazdopadne upiect aj pre nas domacich nech viem ako sa to sprava a potrebujem prave nejake rady coho sa vyvarovat aby to ozaj nebolo vysoke ako arabsky chlebChichocem sa

zut12, Po, 14. 06. 2010 - 22:03

arabsky chlieb je dobry napad, musim otestovat na rodineChichocem sa hned som si predstavila palacinkovu tortu a to je mnam...keby niekto odo mna chcel domaci spaldovy chlieb, urcite hladam uz hotovu zmes na chlieb zo spaldovej muky...nemusis potom zhanat ostatne prisady a riskovat recepty( co a kolko a ako dlho)...a potom uz by som si len natukala postup od Irmy

veva, Po, 14. 06. 2010 - 22:00

skús si prečítat či niečo nieje písané zo zadu na sáčiku.Ja som raz robila chlieb myslím že to bolo z celozrnnej múky a bol velmi tažký až potom som tam našla napísané že sa má zmiešat s hladkou múkou.

zlatat, Po, 14. 06. 2010 - 22:45

Ja som raz piekla chlieb čisto zo špaldovej múky - dopadlo to hrozne. Bol ťažký, nenarástol mi, a nikto mi ho nechcel jesť.
Druhýkrát som zmiešala špaldovú múku s klasickou hladkou múkou T650 v pomere 1:1 a už to bolo o čosi lepšie.
No nakoľko zvyšným členom mojej rodiny takéto zdravé chlebíky moc nechutia, tak najnovšie dávam pomer múk 2/3 hladkej a 1/3 celozrnnej múky.

Tu je jeden recept http://www.ekobio.sk/varenie/domaci-spaldovy-chlieb/ ... vyskúšaj, možno sa ti vydarí.

dakujem dievcata. no prave neviem ci je tam problem s celiakiou teda ci mozem tu hladku klasicku muku tam primiesat, receptov som nasla x a takmer vo vsetkych sa pridava hladka muka...kupila som muku typ 630 a 1050...vyskusam z oboch nasla som recept kde ide cmar tak vyskusam mozno to bude jemnejsie...uvidim napisem...vdaka vam vsetkymBozkávam

zlatat, Ut, 15. 06. 2010 - 19:31

kôli celiakii to určite nie je, pretože špalda je druh pšenice a tú celiatici nesmú

Mirka_P, Ut, 15. 06. 2010 - 10:48

no kvoli celiakii to urcite nie je lebo spaldova obsahuje vysoke mnozstvo lepku.
ja robievam chlebik taky z pol kila muky Chichocem sa nam to staci, v el. rure: 250g hl. muka T650, 250g spaldova muka,od oka rasce, 1,5čl soli, 1,5čl octu, 20g kvasnic, 3dcl vody a prichucujem bud uvarenym zemiakom, slnecnicovymi alebo tekvicovymi semenami, prip. ovsenne vlocky a lan , nakysnut, premiesit, nakysnut, premiesit, nakysnut a piect 170C cca 35min - potierat osolenou vodou, potom zabalim do vlhkej utierky Úsmev ... je vyborny, krasne nakysne a chuti nam viac ako len z hladkej muky.

aja1, Ut, 15. 06. 2010 - 12:00

Aj ja ďakujem za recepty na špaldový chlebík.Zhodou okolností som nedávno tiež zakúpila špaldovku na odskúšanie.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama