reklama

Likérové špice od Keli

Pridal/a keli62 dňa 27. 03. 2010 - 17:00 - Recepty keli62
Likérové špice od Keli, Recepty na nepečené zákusky, keli62

reklama

Veľmi chutné špice a nie sú priečne presladené.

Ingrediencie
1 balík piškóty
300 gramov kryštálový cukor
250 gramov Cera
250 gramov maslo
206 gramov Hera
70 gramov voda
92 gramov sójový granulát
600 gramov čokoláda na varenie
60 gramov kakao
Postup

Na spodky špicov môžete použiť detské piškóty.Ak chcete piškóty - buflery upiecť, môžete postupovať podľa tohoto receptu na buflery.

Krém:

Soja granulát treba zomliet na jemno a preosiat na múčku, alebo kúpený sojový púder, dostat v racio.

Voda, cukor, soja sa dajú variť / od bodu varu asi 5-6 min/ aby to trochu zhustlo.

Do vandlíka pripravit čokoládu /ja som si ju trochu predhriala v mikrovlnke aby sa lepšie rozpustila/ a kakao. Na to vyliat tú horúcu varenú sojovu hmotu a šlahat.

Rozpustit Ceru a /nie horúcu ale vlažnú/ pomaly prišlahávať k hmote.Šlahat do vychladnutia. Spojit s maslom a herou.

Chce to trochu cviku pri ťahaní toho tunela, ktorý niekedy aj spadne ale nevadí treba ho dat dolu a skúsit znovu.

Tento krém mi zatial držal tvar najlepšie / skúšala som už všelijaký ale bola to katastrofa/

Potom tie špice dať do mrazničky stuhnuť, vybrať a ja som najskor namáčala spodok aby mi likér nevytiekol a potom som naplnila likérom - vymiešané salko a rum.

 Uzatvorila špičku a namáčala celé v čokoládke.

Moja rada: Čokoládu tekutú naliať do pohára na zmrzlinu,  ktorý má dno užšie ako vrch, a v tom namáčat.Ušetríte si kopec riadu a nervov.

Prajem vám veľa úspechov pri tvorení tejto dobroty.

Doplňujúce poznámky

a prosím nepapať pred šoférovaním

Celkový čas
3 hod, 6 minút
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
6 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

no recept vyzerá superTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno ,no neviem,či niekedy na ne naberiem odvahu

sona7, Ne, 28. 03. 2010 - 07:40

dakujem,prave tento tyzden ma kolegyna prosila,aby som jej ich spravila,lebo som povedala ,ze mam tu spicku uz rok a nemam odvahu ich zacat, skusim ichSlnko

ahojte dievčata, zvlášť keli62, chcela by som vyskúšať tvoj recept, ale ešte nemám špičku, chcem sa spýtať, aký je rozdiel keď si chcem objednať medzi tými špičkami, tá 14/20 je z nej menší špic ako z tej väčšej?
ďakujem

keli62, Pi, 16. 04. 2010 - 08:22

áno je užší. čím máš veščšiu tým máš aj špic večší.BozkávamBozkávam

keli viem, že som otravná, ale ten soja granulat, to používaš sušené sojové mlieko, alebo odtučnenú sojovú múku. Už vopred ďakujem za odpoveď chcem ich zajtra vyskúšať, konečne mám špičku. Ešte raz ďakujemSlnko

keli62, Pi, 30. 04. 2010 - 21:19

zlatko je to sojová múka.ak nemáš kúp si sojové kocky a jemne ich zomel a preosej aj 2krát.je to tiež super.nech sa ti podaria.držim palčeky.BozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

ahoj Keli, velmi pekne Ti dakujem za rady, skusala som, su fantasticke, len este potrebujem trosku zrunosti, ale ked sa mi zvlalil tak znovu, ako to robis, tahas ich hned alebo si das krem trochu vychladit, a este som sa chcela opytat to vnutro, zmiesas len ciste salko s rumom?? Este raz TI velmi pekne dakujem.SlnkoSlnkoSlnko

keli62, Pi, 07. 05. 2010 - 21:31

lyduška tahat hned.len to chce cvik.ak sa ti velmi válajú pridaj ešte trochu rozpustenej ceri. Do vnútra ciste salko a rum možeš ešte dat aj prevarené mlieko ale bude to slabšie. nech sa daríBozkávamBozkávam

kramky, Št, 24. 11. 2011 - 14:21

Chichocem sa keli, ja som dávala ako plnku vaječný likér zmiešaný s troškou olé oetker bez varenia vanilkový Kvietok skúsim aj podľa tvojho receptíku ObjímamZlomené srdceObjímam koľko ich asi bude z jednej dávky?

Bejulik, Št, 24. 11. 2011 - 09:12

Ahoj Keli Slnko Chcem vyskúšať likérové špičky, ale zdá sa mi v hmote málo vody na toľko múky. Nezhustne to potom veľmi a nebude sa mi pripalovať? Ďakujem pekne KvietokSlnkoKvietokSlnkoKvietokSlnko

nela88, Št, 24. 11. 2011 - 20:42

ja robím podľa tohto receptu a sú výborné, páči sa mi, že náplň : vajcový koňak so šľahačkou a namiesto sojovej múky solamyl

Bejulik, Pi, 25. 11. 2011 - 07:38

Nakoniec som si povedala, že niet sa čoho báť a musím to vyskúšať. Nemám ešte klasickú špičku, ale krémik krásne držal. Sójovú múku necítiť, len čokoládovú chuť. Foto mám v albume - ešte to chce tréning, ale bez vytláčacej špičky to celkom ujde Chichocem saSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama