reklama

Dobrá orechová piškota


reklama

Mám piecť prsia.Zákazníčky chce dobrú domácu orechovú piškotu.Ja to robím tak,že odoberiem pár lyžíc múky a nahradím ich orechami.Máte niečo lepšie?Ak chcem dať faloš.parížsky krém a banány bude to pasovať k orech.piškote?Dakujem.Slnko


reklama


reklama

Erika43 orechovú piškótu robím aj ja tak a parižák bude pasovať Úsmev

adamira, Št, 18. 02. 2010 - 13:01

.....dievcata pisali ze vhodna kombinacia s orech.piskot.je: ananasovy krem + ananas nasekat, naukladat na korpus, ale tiez, banany, broskyne, ananas, kivi-tieto som ale neskusala - ani neviem preco, dobre ze sa pytas,budem skusat aj ja ....
.....Ja robievam do orech.korpusu karamelovy krem alebo vanilkovy s rumom + dzem.
......korpus robim podla Bohusoveho receptu-tiez odoberiem pár lyžíc múky a nahradím ich orechami...
Snad niekto skuseny este poradi...

tiež robím orechový korpus tak,a parížsky je k tomu origoš;o),ja niekedy aj pridávam priamo do parižskeho orechy.Monika M.Slnko

Sigetka, Št, 18. 02. 2010 - 13:09

Ja osobne orechový piškót najradšej s karamelovým krémom, ale aj čokoládový je super, vtedy natieram marhuľovým džemom, ten zvýrazní chuť orechov a zjemní príkrosť. Banány sú zase len sladké a keď torta postojí, sú dosť výrazné, takže prerazia orechovú chuť a celá torta vonia banánmi. Je to otázka vkusu.

Ja tiež k orechovým piškótam na tortu robím čokoládový krém alebo parížsky krém bez ovocia + piškóty natriem marhuľovým džemom - tak je tam stále zvýraznená chuť orechov - no ale aj tu platí známe: koľko ľudí, toľko chutí ÚsmevSlnkoKvietok

lia51, Št, 18. 02. 2010 - 15:02

ak chcu orechovy korpus,tak treba prisposobit aj plnku,aby tie dalsie prichute ho nezatlaciliÁno hodi sa karamelovy,cokoladovy pri ktorom je dobre pokropit platy rumom,,ale len kto chce, dat dzem ,este grilazovy,vanilkovy,kavovy,orechovyÁno nehodia sa tam ovocne plnkyKvietok z vlastnej skusenosti;prisli si objednat orechovu tortu ,manzelka chcela z tychto,plniek a manzel zasa s bananovu,hoci som upozornila,ze sa nehodi,presadil si svoje a neskor povedal ,ze som mala pravduÁno

MaťaM, Št, 18. 02. 2010 - 16:01

neboj, bude to fajne. Moja obľúbená kombinácia je práve táto: orechový korpus podľa Bohuša, je tu v receptoch. a je ozaj úžasný. oplatí sa ho vyskúšať. je jemný a vláčny. k tomu čokoládovú plnku a orechy. a jasne, že rum. Veľmi rada túto kombináciu pečiem. Ešte niekedy dopĺňam s punčovinou...
ale asi platí naozaj, sto ľudí, sto chutí...
no toto je moja obľúbená kombinácia.Úsmev

ja robým orechový korpus tak že vyšlahám bielky z 5 vajec na hustú penu potom pridám do peny 5 polievkových ližíc práškového cukru,aj tímto dobre vyšlahám potom žltky dalej šlahám potom 2a pol ližícpolohrubej múky a 2apol ližic orechov a jeden a pol deci silnej kávy robým to z nesky tak že do vriacej vody dám za malú ližicu nescafé a ešte pridám 1 prášok do pečiva a plním to s karamelovým krémom.je to velmy dobrá kombinácia.TortaTortaTortaTorta

Yda, So, 30. 05. 2015 - 09:18

to si robíš srandu, že deci a pol tekutiny na to množstvo ingrediencií??? a píše sa lyžica po slovensky, hrôza, druhá krát nezverejňuj, ked nevieš

 

aramana, So, 30. 05. 2015 - 12:13

Ak si myslíš že je to moc alebo hlúposť, jednoducho to tak nerob.Ak to niekto tak robí a je to chutné a dobre upečené, asi vie, prečo to tak robí.Keď sa ti niečo nezdá, jednoducho to tak nerob.Netreba nasilu do niekoho vŕtať.Mrkám

Slovenčinu tu dúfam nechceš rozmazávať, keďže aj ty tam máš chyby.Áno

ela1, Pi, 19. 02. 2010 - 00:11

ja robím piškótu podobne, ale robím varenú čokoládovú, varenú bielu nad parou alebo karamelovú plnku a s trochou džemu jahodový alebo marhuľový, ovocie nedávam, kto chce rum tak ho pridám, je to dobrá kombinácia. Chce to skúsiť najskôr doma a potom pre klientov.TortaTortaTortaSlnkoSlnkoSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama