reklama

Dunajské vlny s čerešňami

Pridal/a aramana dňa 17. 02. 2023 - 17:57 - Recepty aramana
Dunajské vlny s čerešňami, Recepty na zákusky, aramana

reklama

Výborný a na pohľad zaujímavý zákusok na spôsob treného cesta s čerešňami a pudingovým krémom. Použiť môžete čerstvé ovocie, alebo kompót.

Ingrediencie
Cesto:
350 gramov maslo
250 gramov práškový cukor
400 gramov hladká múka
6 kusy vajce
3 polievkové lyžice kakao
1 balík prášok do pečiva
Krém:
500 gramov mlieko
1 balík Zlatý klas
5 polievkové lyžice práškový cukor
250 gramov maslo
1 balík vanilkový cukor
  čokoládová poleva
1 kus čerešňový kompót
Postup

Heru alebo maslo vyšľaháme s cukrom do biela a postupne prišľahávame po jednom žĺtka. Ak máme malé vajcia, použijeme 7 kusov.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva a na striedačku zamiešavame varechou (lizňou) do maslovej hmoty múku so snehom. Hmota bude veľmi hustá.

2/3 cesta natrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do jednej tretiny primiešame kakao a ešte 2-3 lyžice oleja alebo teplej vody alebo šťavy z kompótu).

Kakaové cesto vylejeme na žlté cesto, poukladáme višne, trošku ich zatlačíme do tmavého cesta a dáme piecť na 190-200 stupňov na 30-35 minút.

Z mlieka, vanilkového cukru a pudingu uvaríme puding. Maslo vyšľaháme s cukrom. Vychladnutý puding zašľaháme do masla. Krém nanesieme na upečený a vychladený koláč a necháme zatuhnúť.

Polejeme čokoládovou polevou. Krájame teplým nožom.

Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama