reklama

Torta s parížskou šľahačkou

Pridal/a verika92 dňa 05. 08. 2022 - 16:17 - Recepty verika92
Torta s parížskou šľahačkou, Recepty na torty, verika92

reklama

Výborná čokoládová torta.

Ingrediencie
Cesto:
4 kusy vajce
120 gramov kryštálový cukor
120 gramov polohrubá múka
1 polievková lyžica voda
2 polievkové lyžice olej
20 gramov kakao
1⁄2 kus prášok do pečiva
Parížska šľahačka:
500 millilitrov smotana na šľahanie
50 gramov kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
50 gramov kakao
Ešte potrebujeme:
4 kusy banány
200 gramov ríbezľový džem
  čokoládová poleva
Postup

Bielky vyšľaháme so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, potom vodu, olej, kakao a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26-28 cm a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút. Po upečení odstránime vrchnú kožku, lepšie vsiakne džem.

Vychladnutý korpus natrieme džemom a uložíme polovičky banánov.

Parížsku šľahačku si pripravíme večer a na druhý deň dokončíme. V troche smotany rozšľaháme cukor, vanilkový cukor a kakao, vlejeme do zvyšku smotany a varíme, kým nezačne vrieť, odstavíme a vychladnutú dáme do chladničky aspoň na 12 hodín. Potom poriadne vyšľaháme a nanesieme na banány.

Rozotrieme a celú tortu polejeme čokoládovou polevou.

Dáme stuhnúť do chladničky a potom nakrájame.

Doplňujúce obrázky
Torta s parížskou šľahačkou, Recepty na torty, verika92, 1
Torta s parížskou šľahačkou, Recepty na torty, verika92, 2
Torta s parížskou šľahačkou, Recepty na torty, verika92, 3
Torta s parížskou šľahačkou, Recepty na torty, verika92, 4
Torta s parížskou šľahačkou, Recepty na torty, verika92, 5
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 3.5 (2 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama