reklama

Obrátený jablčník trochu inak

Pridal/a bezana dňa 27. 03. 2022 - 17:32 - Recepty bezana
Obrátený jablčník trochu inak, Recepty na zákusky, bezana

reklama

Tradičný jablčník v novom, modernejšom šate robený v mafinovej forme.

Ingrediencie
1⁄2 kilogram jablko
1 balík Zlatý klas
  cukor
3 kusy vajce
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
3 polievkové lyžice olej
3 polievkové lyžice polohrubá múka
1 štipka prášok do pečiva
1⁄2 polievková lyžica kakao
Čokoládová ganache:
100 millilitrov smotana na šľahanie
200 gramov horká čokoláda
Biela ganache:
50 millilitrov smotana na šľahanie
150 gramov biela čokoláda
1 čajová lyžička ochucovacia pasta jablková
  čokoládová guľôčka
Postup

Pol kg nacistenych najemno nastruhanych jablk, jeden Zlaty klas s prirodnou vanilkou, podla kyslosti jablk cukor, všetko spolu zamiešame. Neprevárame. 

3 bielky vyslahame s troma lyzicami krystaloveho cukru, po vyslahani jemne vmiesame 3 zltka, tri lyzice oleja, tri lyzice preosiatej polohrubej muky a na spic noza pdp.

Rozdelime si zmes na dve casti a do jednej vmiesame pol lyzice kakaa.

Formu na mafiny si vymastime a vysypeme krupicou, alebo struhankou, na dno kazdej formicky dame pre istotu vystrihnuty kruh papiera na pecenie.

Jablka rovnomerne vtlacime do formiciek, dame po lyziciach blede cesto a tmave cesto. Jemne spajdlou cesta zmiesame, ale opatrne, aby sme nepremiesali aj jablka. Cesto ma byt tak cca pol cm pod okrajom.

Potrasieme zoparkrat plechom, aby sa nam cesto vyrovnalo a nebolo hrbolake.

Pecieme pri 160 stupnoch cca pol hodiny, podla vlastnosti rury.

Po upeceni vyberieme, nechame dobre vychladnut a opatrne vyklopime. Papieriky stiahneme.

Na kazdu nastriekame pomocou okruhlej spicky ganaz z horkej cokolady ( 100 ml slahacky, 200 g horkej cokolady).

Na este nestuhnutu tmavu cokoladu nastriekame pomocou ozdobnej spicky, ciapocku z ganaze z bielej cokolady a jablkovej ochucovacej pasty ( 50 ml slahackovej smotany, 150g bielej cokolady a lyzicku jablkovej, alebo citronovej ochucovacej pasty)

Ozdobime cokoladovou gulickou.

Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama