reklama

Kokosové ježe karamelové

Pridal/a aramana dňa 15. 12. 2021 - 16:04 - Recepty aramana
Kokosové ježe karamelové, Recepty na drobné pečivo, aramana

reklama

Tradičný, starý recept na kokosové ježe s karamelom

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy vajce
25 dekagramov práškový cukor
10 dekagramov kryštálový cukor
30 dekagramov hrubá múka
1 balík prášok do pečiva
5 dekagramov orechy
Poleva:
38 dekagramov práškový cukor
3 1⁄2 dekagramov kakao
10 polievkové lyžice mlieko
1 kus Hera
Na obalenie:
300 gramov kokos
Postup

Kryštálový cukor upálime v suchom hrnci do hneda, zalejeme dvoma decami vody a varíme kým sa nám hrudky nerozpustia. Necháme vychladnúť, netreba úplne, len aby to nebolo horúce.

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pomaličky lejeme karamel a múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechmi zamiešavame. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov.

Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na 180 stupňov asi 30-35 minút, podľa rúry. Necháme úplne vychladnúť a odpočinúť. Najlepšie je upiecť to deň vopred.

Poleva:

Všetko spolu vymiešame s roztopíme nad parou.

Vychladnutý korpus nakrájame na obdĺžničky.Každý kúsok namočíme v poleve a dáme do misky s kokosom a dobre obalíme.Kým poleva na koláči nezatuhne, je dobré ich ukladať ďalej od seba, nie lepiť na seba.Až po zatuhnutí ich môžeme ukladať ku sebe.

Kokosu miniem naozaj až kilo.Krajam na malé obdĺžniky, preto ho miniem viac. Chcem mať ježe biele, nie nahnedlé, preto vždy kvapky polevy s kokosom z kokosu vyberám.Určite obalíte aj v menej kokose (normálne stačí 250-300 gram) , len nie tak na husto a nie tak bielo.

Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 4.3 (3 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama