Kamila
Šťavnatý koláč s jablkami, jablkovým krémom a šľahačkou.
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
12 | polievkové lyžice | voda teplá |
12 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Náplň: | ||
750 | millilitrov | voda |
1 | kilogram | jablká |
2 | kusy | vanilkový cukor |
15 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | kusy | vanilkový puding |
250 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
Žltka vyšľaháme s cukrom, postupne pridavame teplú vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahané bielka.Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.Pečiem na 200 stupňov do zlata.
Ošupeme jablká, nakrájame na tenké plátky ktoré uvaríme spolu s cukrom a vodou.
Vychladnuté cesto popicháme vidličkou a polejeme jablkovou šťavou a poukladáme jablka.
Do zvyšnej šťavy dolejeme vodu do 1 litra.Pridám puding a uvaríme hustú kašu.Do horúceho pudingu vmiešame maslo a ešte teplý vylejem na jablka.
Na vrch vyšľaháme šľahačku.Možeme postrúhať čokoládu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty