reklama

Snickers roláda

Pridal/a Alexandra Masarova dňa 04. 09. 2021 - 22:59 - Recepty Alexandra Masarova
Snickers roláda, Recepty na zákusky, Alexandra Masarova

Alexandra Masarova | Snickers roláda


reklama

Pre milovníkov kalorických chuťoviek a karamelu 

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy vajce
150 gramov kryštálový cukor
1 kus vanilkový cukor
20 gramov kakao
60 gramov hladká múka
  štipka soľ
1 čajová lyžička citrónová šťava
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
Plnka:
500 millilitrov šľahačková smotana
1 kus Salko karamelové
Karamel:
200 millilitrov šľahačková smotana
200 gramov kryštálový cukor
Ganache:
200 gramov mliečna čokoláda
200 millilitrov smotana na šľahanie
Dokončenie:
  arašidy nesolené
Postup

Cesto: Z bielkov štipky soli a citrónovej šťavy si vyšľaháme sneh, do ktorého postupne pridáme 150 g cukru a vanilkový cukor.

Po jednom zašľaháme žĺtka a preosiatu múku zmiešanú s kakaom a sódou bikarbónou.

Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme na 180 stupňoch cca 15 až 20 minút v závislosti od rúry. Po upečení cesto stočíme do rolády. 

Plnka: 500 ml smotany na šľahanie vyšľaháme a postupne pridáme karamelové Salko. Plnku natrieme na cesto. 

Karamel: 200 g kryštálového cukru upálime na karamel, pridáme 200 ml horúcej šľahačkovej smotany a nakoniec vmiešame trošku masla. 

Vychladnutým karamelom bohato polejeme plnku a posypeme nasekanými arašidmi. Roládu zrolujeme a necháme stuhnúť v chlade. 

Ganache: Nakoniec polejeme čokoládovou polevou. Ja som použila ganache z 200 ml smotany na šľahanie a 200 g mliečnej čokolády.

Dozdobíme arašidmi.

Roláda sa môže stať závislosťou, zvlášť pre tých extra maškrtných. Ale v dlhých, zimných mesiacoch energie nikdy nie je dosť. 

Výnos
1 roláda
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama