reklama

Francúzsky slivkový koláč

Pridal/a sedita321321 dňa 16. 07. 2021 - 16:26 - Recepty sedita321321
Francúzsky slivkový koláč, Recepty na koláče, sedita321321

sedita321321


reklama

Tradičný francúzsky koláč s čerstvými sladkými slivkami. Variant "čerešňového clafoutis". Koláč podobný bublanine, ovocie však nekladieme na povrch cesta, ale najprv naukladáme na dno formy a cestom následne zalejeme. Cesto je podobné palacinkovému.

Ingrediencie
300 millilitrov mlieko
120 gramov hladká múka
3 kusy vajce
  trocha práškový cukor
  štipka soľ
  štipka škorica mletá
1 kus vanilkový struk
1 polievková lyžica maslo
400 gramov slivky
  trocha rumová aróma
Postup

Rúru predhrejeme na 180 °C. Okrúhly plech s vlnitým okrajom o priemere 28 cm vymastíme maslom.

Sladké slivky umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na štvrtinky, pokvapkáme rumovou arómou, zľahka premiešame a necháme odstáť.

Múku preosejeme a zmiešame so štipkou škorice a soli.

Vajcia pridáme do vlažného mlieka spolu s lyžicou rozpusteného masla, cukrom, dreňou z vanilkového struku a rozšľaháme metličkou.

Do mliečnej zmesi postupne pridáme múku s ostatnými ingredienciami a znovu metličkou prešľaháme na stredne riedke cesto, podobné palacinkovému.

Arómou ochutené nakrájané slivky poukladáme na pripravený vymastený plech a zalejeme cestom. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 minút.

Hotový vychladnutý koláč po okraji formy posypeme práškovým cukrom, pokrájame a podávame. Dobrú chuť!

Doplňujúce obrázky
Francúzsky slivkový koláč, Recepty na koláče, sedita321321, 1

sedita321321

Francúzsky slivkový koláč, Recepty na koláče, sedita321321, 2

sedita321321

Výnos
1 kus
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Priemer 4.3 (4 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama