reklama

Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta

Pridal/a Oľga Birošová dňa 19. 06. 2021 - 18:31 - Recepty Oľga Birošová
Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta, Recepty na zákusky, Oľga Birošová

reklama

Je čas kedy dozrieva ovocie a tak jeden z jahôd ponúkam na prípravu. Zákusok ktorý poteší aj náročných. 

Ingrediencie
Cesto:
150 millilitrov voda
150 millilitrov mlieko
100 gramov Palmarin
180 gramov hladká múka špeciál
2 čajové lyžičky kryštálový cukor
1 štipka soľ
Plnka 1:
250 gramov mascarpone
250 millilitrov smotana a šľahanie 40%
100 gramov biela čokoláda
  jahody čerstvé
Dokončenie:
  čokoládová poleva
Postup

Múku preosejeme do misy dáme mlieko, vodu, pokrájane maslo na menšie kúsky, soľ, cukor necháme zovrieť po zovretí stiahneme plameň varechou vmiešame preosiatu múku. Miešame na miernom plameni pokiaľ sa všetko spojí.

Cesto dáme do mixera miešame do mierneho vychladnutia postupne pridávame po jednom vajíčku. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou plech väčší 41x32 cm  dobré vymastíme striekame asi10cm pásiky.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút po 15 minútach stiahneme teplotu na 180 stupňov pri po otvorených dvierkach pečieme 15 minút do zlatista viď nižšie, foto.

Plnka, smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme mascarpone a zopár pokrájaných jahôd na menšie kúsky, došľaháme.

Upečené cesto prekrojíme pozdĺžne vrchnú časť namáčame do čokoládovej polevy necháme stuhnúť.

Plnku preložíme preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou  nanesieme zároveň do stredu dáme prekrojene jahody, preložíme druhým stuhnutým korpusom viď foto zľahka pritlačíme.

Dáme do chladničky stuhnúť.

Dobrú chuť 

Doplňujúce obrázky
Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 1
Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 2
Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 3
Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 4
Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 5
Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 6
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
1 hod, 10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama