reklama

Leopardie keksíky

Pridal/a Frommykitchendotcom dňa 12. 05. 2021 - 14:25 - Recepty Frommykitchendotcom
Leopardie keksíky, Recepty na drobné pečivo, Frommykitchendotcom

reklama

Nedávno ma očarili tieto keksíky a nedalo mi nevyskúšať ich. Aj keď možno vyzerajú komplikovane, v skutočnosti sa pripravujú veľmi jednoducho

Ingrediencie
550 gramov hladká múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
200 gramov práškový cukor
250 gramov maslo
1 kus vajce
  trocha citrónová kôra
1 čajová lyžička vanilková aróma
  kakao
  štipka soľ
Postup

Zo všetkých surovín (okrem kakaa)spracujeme cesto. 2/3 cesta zamotáme do fólie a odložíme do chladničky. Teraz nasleduje tá zaujímavejšia časť.
Cesto, ktoré nám ostalo opäť rozdelíme na dve časti. Jednu menšiu (1/3) a jednu väčšiu (2/3).
Do menšej časti pridáme 1 pl holandského kakaa a dobre ho spracujeme. To bude svetlejšie cesto. Do väčšieho cesta pridáme čierne kakao a taktiež ho dobre spracujeme do cesta.
Obe hmoty zamotáme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 30 min. 
Po odstátí cesta vyberieme z chladničky a najprv si pripravíme leopardie “škvrny”.
Väčšie tmavšie cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0.5 cm a zo svetlejšieho urobíme valček s hrúbkou asi ako prst. Ten potom dáme na tmavšie cesto a zrolujeme ho. 
Túto rolku potom krájame na tenké krúžky, ktoré následne ukladáme na svetlé cesto ktoré sme taktiež rozvaľkali na hrúbku 0.5 cm. Valčekom pritlačíme a zľahka prejdeme po ceste, aby sa tmavé cesto dostalo do svetlého.
Hotové keksíky pečieme na plechu s papierom na 175C. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Doplňujúce obrázky
Leopardie keksíky, Recepty na drobné pečivo, Frommykitchendotcom, 1
Leopardie keksíky, Recepty na drobné pečivo, Frommykitchendotcom, 2
Celkový čas
52 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama