reklama
Výborné rezy s krémom šľahaným nad parou.
Ingrediencie
Cesto: | ||
8 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
8 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
3 | kusy | žĺtok |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
200 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | maslo |
Sirup: | ||
100 | gramov | kryštálový cukor |
150 | millilitrov | voda |
1 | deciliter | rum |
Poleva: | ||
200 | gramov | čokoláda |
180 | gramov | maslo |
džem |
Postup
Upečieme dve piškóty, každú po štyri vajíčka.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po jednom pridávame žltka, cukor a zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva.
Z vody a cukru uvaríme sirup.
Jednu piškotu natrieme čokoládou a necháme stuhnúť.
Prevrátime a natrieme džemom.
Prikryjeme druhú piškotu a polievame vychladnutým sirupom.
Plnka:
Z mlieka a pudingu uvaríme hustú kašu.
Žltky s práškovým cukrom šľaháme nad parou. Vyšľahané žltka vylejeme do teplého pudingu. Vymiešame spolu.
Plnku natrieme na piškotu.
Polejeme čokoládovou polevou. Nechám postáť v chlade do druhého dňa.
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty