reklama

Grófkin koláč

Pridal/a ANGINA dňa 05. 02. 2020 - 20:01 - Recepty ANGINA
Grófkin koláč, Recepty na koláče, ANGINA

ANGINA


reklama

S jabĺčkami

Ingrediencie
450 gramov polohrubá múka
125 gramov maslo
1⁄2 balík prášok do pečiva
200 gramov práškový cukor
4 kusy žĺtok
2 polievkové lyžice mlieko
1 balík citrónová kôra
1 polievková lyžica kakao
6 kusy jablká
4 kusy bielok
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
100 gramov orechy nasekané
100 gramov čokoládová poleva
Postup

Z polohrubej múky, masla, pr. do pečiva, práškového cukru, žĺtkov, mlieka, citrónovej kôry vypracujeme vláčne cesto a tretinu z neho odložíme do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao a rozvaľkáme cesto na veľkosť plechu.

Pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto nastrúhame očistené jablká, posypeme ich vanilk. a kryštálovým cukrom, posekanými orechmi.

Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme piecť do mierne predhriatej rúry asi na 30 minút. Hotový koláč ozdobíme roztopenou čokoládou.

Doplňujúce obrázky
Grófkin koláč, Recepty na koláče, ANGINA, 1

ANGINA

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama