reklama

Medový krémeš

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 15. 01. 2021 - 10:44 - Recepty Sandra Hvilová
Medový krémeš, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

Sandra Hvilová | Medový krémeš


reklama

Medový krémeš ako obmena francúzskeho krémeša.

Ingrediencie
300 gramov hladká múka
100 gramov práškový cukor
50 gramov maslo
2 kusy vajce
1 polievková lyžica med
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 liter mlieko
3 balíky Zlatý klas
3 kusy žĺtok
9 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 gramov maslo
4 balíky vanilkový cukor
500 millilitrov šľahačková smotana
2 balíky Smeta-fix
Postup

Medové cesto: múku, práškový cukor, vajcia, maslo, med a sódu bikarbónu spolu vymiešame na cesto. Rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do veľkosti akej si sami zvolíme. Dáme upiecť na 180 st. Na cca 6 min. Upečené pláty necháme vychladnúť. 

Krém: V mlieku rozmiešame Zlatý klas, 3 žĺtka 9 PL kryštálového cukru a uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho pridáme sneh vyšľahaný z 3 bielok. Vyšľaháme si maslo s vanilkovým cukrom a keď puding vychladne, pridávame ho postupne k maslu a dobre prešľaháme. 
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme spolu so Smetafixom.

Dokončenie: Na prvý medový plát natrieme snehový puding a dáme na chvíľu do chladničky. Na snehový puding natrieme vyšľahanú šľahačkovú smotanu a prekryjeme druhým medovým plátom. 
Zákusok dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc. Medový krémeš posypeme práškovým cukrom alebo potrieme čokoládovou polevou. 

Celkový čas
52 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Priemer 5 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama