reklama

Ovocný cheesecake

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 01. 11. 2020 - 13:54 - Recepty Sandra Hvilová
Ovocný cheesecake, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Ovocný cheesecake s krémom z bielej čokolády. 

Ingrediencie
Korpus:
150 gramov maslové sušienky
60 gramov maslo
Krém:
500 gramov mascarpone
100 gramov biela čokoláda
200 gramov kyslá smotana
3 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
Ovocné coulis:
250 gramov lesné ovocie
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
3 čajové lyžičky Solamyl
3 polievkové lyžice voda
Postup

Susienkovy korpus: 150g rozmixované  sušienky maslove, 60g roztopene maslo spolu spojíme a vysypané zmesou tortovu formu poriadne pozatlacame na boky a spodok.

Krem: 500g mascarpone, 100g bielej cokolady roztopenej a vychladnutej, 200g kyslej smotany, 3vajcia, 6PL kryst.cukor. Všetko spolu vymiesame v robote na najnižšom stupni. Krem vylejeme do formy a pecieme na 160st. 35-40minut. Po upeceni ho nechame vychladnúť v rúre, neskôr ho dáme stuhnut do chladničky. 
 

 Ovocné Coulis: lesné ovocie 250g, 4PL krystaloveho cukru dáme do hrnca a krátko povarime. Zmes ovocia Rozmixujeme mixerom a prepasirujeme cez sitko aby tam neboli zrniečka. Vrátime do hrnca a za stáleho miešania prilievanie 3CL solamylu rozmiesaneho v 3PL vody. Miesame do zhustnutia a odstavime na bok. Coulis nechame vychladnúť a následne ho nalejeme na cheesecake a ľubovoľne podľa fantázie ozdobime. Cheesecake nechame stuhnut do druhého dňa v chladničke.

Doplňujúce obrázky
Ovocný cheesecake, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová, 1
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Priemer 3.5 (4 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama