Ovocný cheesecake s krémom z bielej čokolády.
Korpus: | ||
150 | gramov | maslové sušienky |
60 | gramov | maslo |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | biela čokoláda |
200 | gramov | kyslá smotana |
3 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Ovocné coulis: | ||
250 | gramov | lesné ovocie |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | čajové lyžičky | Solamyl |
3 | polievkové lyžice | voda |
Susienkovy korpus: 150g rozmixované sušienky maslove, 60g roztopene maslo spolu spojíme a vysypané zmesou tortovu formu poriadne pozatlacame na boky a spodok.
Krem: 500g mascarpone, 100g bielej cokolady roztopenej a vychladnutej, 200g kyslej smotany, 3vajcia, 6PL kryst.cukor. Všetko spolu vymiesame v robote na najnižšom stupni. Krem vylejeme do formy a pecieme na 160st. 35-40minut. Po upeceni ho nechame vychladnúť v rúre, neskôr ho dáme stuhnut do chladničky.
Ovocné Coulis: lesné ovocie 250g, 4PL krystaloveho cukru dáme do hrnca a krátko povarime. Zmes ovocia Rozmixujeme mixerom a prepasirujeme cez sitko aby tam neboli zrniečka. Vrátime do hrnca a za stáleho miešania prilievanie 3CL solamylu rozmiesaneho v 3PL vody. Miesame do zhustnutia a odstavime na bok. Coulis nechame vychladnúť a následne ho nalejeme na cheesecake a ľubovoľne podľa fantázie ozdobime. Cheesecake nechame stuhnut do druhého dňa v chladničke.
Ten musel byť ozaj dobrý