reklama

Karamelový cheesecake

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 31. 10. 2020 - 23:17 - Recepty Sandra Hvilová
Karamelový cheesecake, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Karamelový cheesecake zdobený karamelovými sušienkami.

Ingrediencie
Sušienková zmes:
230 gramov Lotus sušienky
80 gramov maslo
Karamel:
100 gramov kryštálový cukor
200 millilitrov smotana na šľahanie
Krém:
500 gramov mascarpone
200 gramov kyslá smotana
3 kusy vajce
2 polievkové lyžice hladká múka
Postup

Sušienková zmes: 230 g Lotus sušienok zmixujeme a pridáme k ním 80 g rozpusteného masla. Sušienkovú zmes dáme do tortovej formy poriadne poutláčame na boky a spodok formy.

Karamel si pripravíme  z 100 g kr. cukru, ktorý upálime do zlatova, keď je cukor rozpustený prilievanie postupne 200 ml horúcej šľahačkovej smotany. Miešame do spojenia a rozpustenia karanelu v šľahačke. Necháme vychladnúť.

Krém: 500 g mascarpone, 200 g kyslej smotany, 1/2 karamelu ktorý sme si pripravili, 3 vajcia, 2 PL hl. múky. Všetko spolu vymiešame v robote na najnižšom stupni. 
Krém vylejeme do formy. Pečieme na 160st. 50min. Po upečení necháme v rúre vychladnúť. Neskôr ho dáme stuhnúť do chladničky. 

Poleva: na polevu použijeme druhú polovicu karamelu ktorý sme si odložili. Ak je príliš husty prilejeme k nemu trocha smotany horúcej. Polejeme cheesecake a necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa. Ľubovoľne ozdobime podľa seba a svojej fantázie.

Doplňujúce obrázky
Karamelový cheesecake, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová, 1
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Priemer 4.6 (5 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama