Karamelový cheesecake zdobený karamelovými sušienkami.
Sušienková zmes: | ||
230 | gramov | Lotus sušienky |
80 | gramov | maslo |
Karamel: | ||
100 | gramov | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | kyslá smotana |
3 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
Sušienková zmes: 230 g Lotus sušienok zmixujeme a pridáme k ním 80 g rozpusteného masla. Sušienkovú zmes dáme do tortovej formy poriadne poutláčame na boky a spodok formy.
Karamel si pripravíme z 100 g kr. cukru, ktorý upálime do zlatova, keď je cukor rozpustený prilievanie postupne 200 ml horúcej šľahačkovej smotany. Miešame do spojenia a rozpustenia karanelu v šľahačke. Necháme vychladnúť.
Krém: 500 g mascarpone, 200 g kyslej smotany, 1/2 karamelu ktorý sme si pripravili, 3 vajcia, 2 PL hl. múky. Všetko spolu vymiešame v robote na najnižšom stupni.
Krém vylejeme do formy. Pečieme na 160st. 50min. Po upečení necháme v rúre vychladnúť. Neskôr ho dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva: na polevu použijeme druhú polovicu karamelu ktorý sme si odložili. Ak je príliš husty prilejeme k nemu trocha smotany horúcej. Polejeme cheesecake a necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa. Ľubovoľne ozdobime podľa seba a svojej fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makovo-orechová bublanina
Martuška 123 | Makovo-orechová bublanina
Makovo-orechová bublanina
Výborne ochutená bublanina bez múky, s makom, orechmi, zaváranými višňami a slivkami.
Kokosové laskonky
LiViera, Kokosové laskonky
Kokosové laskonky
Recept na kokosové laskonky plnené výborným francúzskym žĺtkovým krémom. Tento zákusok si môžu dopriať aj ľudia, ktorí nemôžu lepok alebo orechy.