reklama

Francúzsky medovo-karamelový krémeš

Pridal/a Oľga Birošová dňa 27. 09. 2020 - 18:24 - Recepty Oľga Birošová
Francúzsky medovo-karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová

Oľga Birošová | Francúzsky medovo-karamelový krémeš


reklama

Výborná chuť plná karamelu, výborne pohostenie na oslavy, svadby, sviatky. 

Ingrediencie
Medové cesto:
650 gramov hladká múka
230 gramov Hera
230 gramov práškový cukor
3 kusy vajce
5 polievkové lyžice mlieko
3 polievkové lyžice med
1 1⁄2 čajové lyžičky sóda bikarbóna
Plnka 1:
1 liter mlieko
3 balíky karamelový puding
1 štipka soľ
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 gramov maslo
200 millilitrov šľahačková smotana
Plnka 2:
400 millilitrov smotana na šľahanie
1 balík Smeta-fix
Dokončenie:
  čokoládová poleva
Postup

Suroviny na cesto sú na 4 pláty, na tento zákusok potrebujeme len dva, ak nechcete piecť viac platov naraz na iný zákusok, spravte si len z polovičnej dávky. 

Čerstvé rozpustené maslo, múku preosejeme do väčšej misy pridáme zbytok surovín rukou vypracujeme hladké medové cesto.

Vypracované cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na štyri rovnaké časti. Každú časť cesta rozvaľkáme na väčší plech 30x40 cm. Plech vymastime maslom vsypeme múkou pomocou valčeka prenesieme na plech.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 8-10 minút do zlatista viď, foto. Rúru sledujeme, aby nám korpus neprihorel.

Maslo čerstvé zmäknuté vyšľaháme do hladka. V mlieku uvaríme hustý karamelový puding zakryjeme fóliou na potraviny necháme vychladnúť. Po častiach vychladnutý vmiešame do masla nakoniec pridáme smotanu na šľahanie, došľaháme.

Boky korpusu upravíme potrieme rovnomerne pripraveným karamelovou plnkou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so smetafixom do tuha nanesieme na karamelovú plnku. Preložíme druhý medový korpus zľahka pritlačíme dáme do chladničky stuhnúť.

Po stuhnutí pripravíme čokoládovú polevu, ktorou polejeme hotový krémeš. Po stuhnutí pokrájame horúcim nožom na kocky. Dobrú chuť. 

Doplňujúce obrázky
Francúzsky medovo-karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 1

Oľga Birošová

Francúzsky medovo-karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 2

Oľga Birošová

Francúzsky medovo-karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 3

Oľga Birošová

Francúzsky medovo-karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 4

Oľga Birošová

Francúzsky medovo-karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 5

Oľga Birošová

Francúzsky medovo-karamelový krémeš, Recepty na zákusky, Oľga Birošová, 6

Oľga Birošová

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

reklama


reklama

Chcem dať vedieť, že ingrediencie sú na dva plechy medovýh korpusov. Pečiem korpus do zásoby. Z dvoch častí cesta som upiekla, štafetky. 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama