reklama

Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia

Pridal/a Kamila dňa 24. 08. 2020 - 18:24 - Recepty Kamila
Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia, Recepty na koláče, Kamila

Kamila | Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia


reklama

Recept s fotopostupom na vynikajúci  jablkový koláč s tvarohom a posýpkou, z celozrnej špaldovej múky, s ovsenými vločkami, bez vaľkania. ;) Môžete ho smelo spraviť aj bez tvarohu. Recept je na menší plech.

Ingrediencie
Korpus:
1 1⁄2 hrnčeky špaldová múka
1 hrnček ovsené vločky
1⁄2 hrnček trstinový cukor
125 gramov maslo
Jablková vrstva:
7 kusy jablko
2 polievkové lyžice kukuričný škrob
1⁄4 čajová lyžička škorica
Tvarohová náplň:
500 gramov jemný tvaroh
1 balík vanilkový cukor
2 kusy vajce
2 polievkové lyžice kukuričný škrob
Posýpka:
1⁄2 hrnček špaldová múka celozrnná
1⁄2 hrnček trstinový cukor
1⁄2 hrnček ovsené vločky
60 gramov maslo
Postup

Ak chcete dávkovanie na celý veľký plech navýšte dávku zhruba o polovicu, ja som experimentovala, dávkovanie nemusí byť úplne striktné. Koláčik bude skvelý tak či tak.

Korpus: V robote hnetacími metličkami vymiešame múku, ovsené vločky a cukor, pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo a miešame, kým nevznikne jednotná sypká zmes. Tu presypeme do papierom vystlaného plechu a zľahka utlačíme. Dáme zapiecť na cca 12 minút pri teplote cca 180 °C.

Jablká: Umyjeme, nakrájame na štvrtinky, zbavíme jadierok a nahrubo nastrúhame (môžeme aj nakrájať). To robím až tesne predtým, než ich dávam na predpečený korpus aby nezhnedli. Predtým k nim ešte primiešame škrob ak máte radi, pridajte aj škoricu. Rozotrieme ich na predpečený korpus.

Tvarohová náplň: V miske ručne vymiešame všetky ingrediencie a rozotrieme na jablkovú náplň.

Posýpka: V miske, kde sme miešali "korpus" vymiešam podobne múku, ovsené vločky, cukor a pridáme zmäknuté maslo, kým sa všetko nespojí a rozdrobíme na tvarohovú náplň.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Môžete nechať ešte vo vypnutej v rúre 10 minút pri pootvorených dvierkach. Mne zväčša tvarohová náplň trošku klesne. Necháme vychladnúť.

Doplňujúce obrázky
Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia, Recepty na koláče, Kamila, 1

Kamila

Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia, Recepty na koláče, Kamila, 2

Kamila

Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia, Recepty na koláče, Kamila, 3

Kamila

Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia, Recepty na koláče, Kamila, 4

Kamila

Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia, Recepty na koláče, Kamila, 5

Kamila

Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia, Recepty na koláče, Kamila, 6

Kamila

Hrnčekový jablkový koláč bez miesenia, Recepty na koláče, Kamila, 7

Kamila

Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
55 minút
Priemer 3.3 (4 hlasov)

reklama


reklama

Kamila, Ne, 04. 10. 2020 - 13:31

Akú mam doma, akú práve kúpim, zoženiem ... zväčša voľajakú hladkú, stredne hladkú a až ani neviem akú. Hambím saTakú používam všade do koláčov. 

Imjade, So, 27. 11. 2021 - 11:14

Ja teda neviem, ale na nás je to moc sladké a to som dala ešte menej cukru ako je písanéMlčím

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama