Kamila
Trojfarebné svieže pokušenie s ovocno-smotanovým krémom s bielou čokoládou. Vhodná nielen na horúce letné dni, keď sa vám nechce zapínať rúru.
200 | gramov | maslové sušienky |
60 | gramov | maslo |
Korpus: | ||
Náplne: | ||
500 | gramov | mascarpone |
500 | gramov | krémový tvaroh |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
100 | gramov | biela čokoláda |
1 | kus | vanilkový cukor |
400 | gramov | čučoriedky |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | želatína na 500 ml |
Dokončenie: | ||
250 | gramov | čučoriedky |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1⁄2 | balík | vanilkový cukor |
Použila som domáce čučoriedky, ktorých mám tento rok krásnu úrodu, ale lesné sú lesné. Tie zo záhrady nespravia takú peknú farbu ani chuť ako tie zo záhrady. Tak či tak doma zožala úspech.
Korpus:
Sušienky rozmixujeme alebo zomelieme, zalejem roztopeným maslom a utlačíme pohárom v okrúhlej forme (priemer cca 24cm) a dáme stuhnúť do chladničky.
Smotanová čučoriedková náplň:
Čučoriedkové pyré. Čučoriedky s cukrom a citrónovo šťavou dáme krátko povariť, aby sa zredukovala tekutina, Domáce treba aj rozmixovať, lesné netreba. Môžete prepasírovať, nemusíte. Necháme vychladnúť. Ak použijete kvalitný čučoriedkový džem krátko ho zohrejeme a môžeme ho prepasírovať cez sitko na hladkú hmotu, ale nemusíme. Tiež necháme vychladnúť.
Ganache z bielej čokolády. 100 ml smotany na šľahanie zohrejeme a horúcou zalejeme nalámané kúsky kvalitnej bielej čokolády. Necháme chvíľu postáť, dôkladne vymiešame a necháme vychladnúť. N avrch môžete položiť potravinársku fóliu a dať do chladničky.
Smotanová náplň Mascarpone spolu so zvyšnou šľahačkou, 125 ml, a vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Začíname na nižších otáčka, pokračujeme na vysokých, končíme opäť na nožších, pozor na prešľahanie. K hmote zľahka primiešame jemný tvaroh.
Cca tretinu tejto hmoty rozotrieme na korpus a dáme do chladničky. Hmota je hustá, netreba ju zahusťovať.
K zvyšnej smotanovej hmote primiešame vychladené ganache z bielej čokolády. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, pridáme k nej 3 PL smotanovej náplne s čokoládou, dôkladne rozmiešame a primiešame k zvyšnej náplni. Tú potom rozdelím na dve časti.
Do jednej časti náplne pridáme zhruba tretinu čučoriekového pyré, do druhej zvyšnú. Premiešame a na smotanovú náplň rozotrieme najprv svetlejšiu náplň. Ak máte miesto v mrazničke, môžete v tejto fáze dať korpus do mrazničky, aspoň na 15 minút, ak nie tak na ňu opatrne rozotrite tmavšiu náplň a dáme stuhnúť do chladu aspoň na pár hodín.
Dokončenie:
Na vrch dáme ešťe vyšľahanú šľahačku, pripadne by tam aj pasovalo želé, zafarbené trochou prepasírovaného čučoriekového pyré. Po stuhnutí nožíkom oddelíme tortu od bočného okraja formy.
Ozdobímie ako vieme.
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty