reklama

Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou

Pridal/a Martuška 123 dňa 04. 07. 2020 - 08:37 - Recepty Martuška 123
Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou, Recepty na koláče, Martuška 123

reklama

Výborný letný koláčik s kyselkavými ríbezľami a sladkou snehovou penou.

Ingrediencie
Cesto:
500 gramov polohrubá múka
180 gramov práškový cukor
250 gramov maslo
5 kusy žĺtok
1 balík prášok do pečiva
  Sneh
5 kusy bielok
250 gramov práškový cukor
1 kilogram ríbezle
Postup

Ingrediencie na cesto spolu vymiesime na hladké cesto a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, roztlačíme rukami aj po bokoch, aby nám ríbezle nevytiekli.Na cesto dáme umyté ríbezle a pečieme 25 minút na 180 stupňov.

Kým sa pečie, elektrickým šľahačom nad parou vyšľaháme bielka s cukrom.

Po 25 minútach vyberieme koláč z rúry a dáme naň vyšľahaný sneh, stiahneme teplotu na 150stupňov a pečieme ešte asi 15 minút.Dávame pozor aby čiapočka neprihorela.

Plech som mala 23x32cm.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.7 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama