reklama

Tartaletky plnené čokoládovo karamelovou ganache

Pridal/a Andianka Cakes dňa 08. 06. 2020 - 09:48 - Recepty Andianka Cakes
Tartaletky plnené čokoládovo karamelovou ganache, Recepty na zákusky, Andianka Cakes

reklama

Výborné tartaletky plnené čokoládovo-karamelovou ganache, zdobené jahodami a jedlými kvetmi a bylinkami.

Ingrediencie
Tartaletky:
220 gramov hladká múka
60 gramov práškový cukor
30 gramov holandské kakao
100 gramov maslo
1 kus vajce
1 kus žĺtok
  štipka soľ
Ganache:
80 gramov kryštálový cukor
150 millilitrov smotana na šľahanie
  štipka soľ
20 gramov maslo
200 gramov tmavá čokoláda
Dokončenie:
  ovocie
  kvety
Postup

Tartaletky:

Zmäknuté maslo a všetky suroviny na cesto zmiešame v robote za pomoci háku (nie metly na krém), následne ešte trochu ručne premiesime. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 30 minút.

Stuhnuté cesto vyvaľkáme cez potravinovú fóliu, vykrajujeme kolieska a vtláčame do formičiek. Pečieme na 175 stupňov asi 12-15 minút.

Čokoládovo-karamelová ganache:

Cukor spolu so soľou a maslom upálime na karamel, pridáme šľahačku a necháme prevrieť, cukor sa musí úplne roztopiť. Odstavíme, pridáme nalámanú čokoládu, necháme chvíľu stáť v karameli, aby sa rozpustila. Jemne premiešame a nalievame na vychladnuté tartaletky.

Ozdobíme čerstvým ovocím prípadne jedlými kvetmi.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.4 (5 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama