reklama

Topenie torty


reklama

Ahojte, piekla som tortu, plnila som mascarpone so šľahačkou v pomere 1:1, s tým, že do jednej časti som pridala sirup, ktorý som uvarila z malín a do druhej čokoládu, potiahla som to zas mascarpone so šľahačkou v pomere 1:1. Tortu som poliala čokoládou a zdobila čerstvým ovocím. Všetko bolo ok, chutné, ale keď som tortu po pár hodinách vytiahla z chladničky, akoby sa topila/potila.. na tácke po kraji bola vyzrazana akoby sladká voda. Už sa mi to raz stalo pri pribinacikovej plnke, ale neprišla som na to, čo to mohlo spôsobiť. Neviete mi prosím poradiť? 


reklama


reklama

pod poťahovku nemôže ísť mascarpone so šlahačkou, treba dať buď maslové krémy alebo ganache

Ona nemyslí klasickú poťahovku z poťahovej hmoty. Ja si myslím, že tam chýba nejaký stužovač. Pri tej sirupovej určite. Mne sa to stáva pri torte z kyslej smotany, ak tam nedám aspoň trochu stužovača.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama