Krehké venčeky s pudingovým krémom a karamelovou šľahačkou.
Cesto: | ||
250 | gramov | Palmarin |
500 | millilitrov | voda |
300 | gramov | polohrubá múka |
8 | kusy | vajce |
štipka | soľ | |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
360 | gramov | kryštálový cukor |
4 | balíky | Zlatý klas |
8 | kusy | vajce |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Karamelová šľahačka: | ||
1 | liter | smotana na šľahanie |
200 | gramov | kryštálový cukor |
4 | balíky | šľahačková smotana |
Venčeky:
Palmarin, vodu a soľ dáme zovrieť a vsypeme múku a miešame kým sa neoddeľuje od stien. Odstavíme a necháme vychladiť. Do vychladnutého po jednom zašľahávame vajíčka. Vrecúškom a ozdobnou špičkou robíme na plechu venčeky.
Venčeky pečiem pri teplote 220 stup. - 10 min. potom znížim teplotu na 175 stup. a pečiem 15 min. nakoniec pootvorím rúru a dosušujem ešte 5 min. počas pečenia rúru neotváram.
Krém:
Z cukru, mlieka, zlatého klasu, žĺtkov a vanilky uvaríme puding a ešte do horúceho vmiešame z bielkov sneh.
Karamelová šľahačka:
Cukor upálime v suchom hrnci na karamel, zalejeme smotanou a miešame kým sa karamel nerozpustí. Necháme vychladnúť cez noc v chladničke.
Venčeky prerežeme, naplníme najprv krémom a potom karamelovou šľahačkou, vrch pocukrujeme práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechové Maryša rezy
LiViera | Maryša rezy
Orechové Maryša rezy
Fantastický orechový koláč so žĺtkovým korpusom a orechovým snehom na vrchu je doplnený o svieži marhuľový džem.
Kokosky
LiViera | Kokosky
Kokosky
Podrobný recept s návodom ako na obľúbené kokosové koláčiky - linecké kolieska natreté džemom s chutným krémom, kokosovou pusinkou namočené v čokoláde.