reklama

Čokoládová torta v tvare srdca

Pridal/a Kamila dňa 10. 02. 2020 - 11:24 - Recepty Kamila
Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila

Kamila | Čokoládová torta v tvare srdca


reklama

Recept s fotopostupom na efektnú tortičku v štýle torty v tvare číslice. 

Ingrediencie
Pláty:
185 gramov maslo
150 gramov práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
290 gramov polohrubá múka
20 gramov kakao
1 kus vajce
1 kus žĺtok
Ganache:
250 millilitrov šľahačková smotana
100 gramov tmavá čokoláda
100 gramov biela čokoláda
Krémy:
500 gramov mascarpone
180 millilitrov na šľahanie
Dokončenie:
1 kus džem
Postup

Po tom, čo som voľakedy skúsila "lineckú" tortičku v tvare srdca  som sa rozhodla, že prišiel čas vyskúšať čokoládovú verziu. Keďže mám doma dcéru s histamínovou intoleranciou, do korpusu som namiesto kakaa dala karob a namiesto polohrubej múky som použila špaldovú celozrnnú. Spravila dve menšie tortičky (rozmer cca 20x20cm).

Jedna bola plnená mascarpone krémom s bielou čokoládou a druhá s vysoko percentnou tmavou čokoládou. Tá tmavá ma prekvapila ozaj výbornou chuťou a myslím si, že ani vzhľadu nechýbal kontrast .

Korpusy: Zmäknuté maslo vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkou do svetlej peny. Prišľaháme vajíčko a žĺtko, ideálne izbovej teploty. Hnetacou metlou primiešame múku zmiešanú s kakaom.

Cesto ešte na podložke premiesime, podľa potreby podsypeme múkou a dáme aspoň na hodinu do chladničky.

Po častiach odoberáme  cesto, rozvaľkáme ho na papieri na pečenie, podľa potreby podsypeme múkou. Vykrojíme z neho podľa vopred pripravenej šablóny srdce. Moja šablóna mala rozmer cca 20 x 20 cm. Z tejto dávky cesta mi vyšlo 6 srdiečok a malé srdiečka ako dekorácie, alebo zjedenie ;)

Vykrojené srdce preložíme aj s papierom na plech a pečieme pri teplote cca 180°C cca 11 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou.

Rovnako postupujeme s ďalšími srdiečkami. Zvyšné cesto, ktoré nám ostalo po orezaní, držíme v chlade. 

Na záver z neho vykrojíme posledné srdce a zo zvyškov malé srdiečka, ktoré môžeme použiť ne dekorovanie. Korpusy necháme vychladnúť.

Ganache do čokoládového krému: 125 ml smotany na šľahanie zohrejeme po bod varu, zalejeme ňou nalámanú horkú čokoládu, necháme chvíľu postáť a dôkladne premiešame necháme vychladnúť.

Rovnako pripravíme ganache s bielou čokoládou. V prípade, že sa nám čokoláda poriadne neroztopila, môžeme ešte zohriať vo vodnom kúpeli. 

Smotanová náplň: Šľahačkovú smotanu smotanu, vyšľaháme spolu s cukrom a  mascarpone na tuhý krém, začíname na nižších otáčkach, neskôr ich zvýšime, dávame pozor na prešľahanie. 

Krém rozdelíme na polovicu. Do jednej primiešame vychladenú ganache z horkej čokolády a do druhej z bielej čokolády.

Dokončenie: Tri pláty plníme smotanovým krémom s bielou čokoládou, zvyšné tri krémom s tmavou čokoládou. Krémy preložím do zdobiaceho vrecka.

Ja som svoje tortičky plnila o polnoci, úplne som zabudla na to, že som do čokoládovej chcela pláty potrieť malinovým džemom. Vy to môžete skúsiť. 

Na spodné srdce striekame kopčeky krému so zdobiacim vreckom s primeraným nadstavcom s väčším okrúhlym otvorom (ja som taký nemala, a ešte zručnosť mi chýba, ale snaha bola Hambím sa)

Pokryjeme celú plochu, priložíme druhé srdce a postup zopakujeme. Vrchné srdce opäť ozdobíme krémom a dekorujeme podľa fantázie ovocím, alebo čokoládkami, srdiečkami...

Dáme stuhnúť do chladničky, ideálne cez noc, korpusu asi chvíľku potrvá, kým trošku zmäkne,

Doplňujúce poznámky

Pri "kopčekovaní" krému na korpusy, odporúčam, najprv naniesť krém na vrchný plát a odložiť si ho bokom, až potom naplniť spodné dva pláty. Nakoľko sa mi krém pri zdobení v sáčku trochu zohrieval, aj okraje sáčku už neboli tak čisté, následne ani kopčeky veľmi hladké. Musím si kúpiť nadstavec.

Doplňujúce obrázky
Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 1

Kamila

Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 2

Kamila

Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 3

Kamila

Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 4

Kamila

Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 5

Kamila

Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 6

Kamila

Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 7

Kamila

Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 8

Kamila

Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 9

Kamila

Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 10

Kamila

Čokoládová torta v tvare srdca, Recepty na torty, Kamila, 11

Kamila

Výnos
1 torta
Celkový čas
1 hod, 11 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
11 minút
Priemer 4 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

aramana, St, 12. 02. 2020 - 07:56

Ja by som ju strašne chcela skúsiť spraviť ale sa bojím Chichocem sanemám vôbec cit na ozdobenie Torta

Kamila, St, 12. 02. 2020 - 13:41

Nemaj boja milá moja, to ja som o sebe doteraz bola stále presvedčená, že nemám žiaden cit na aranžovanie, zdobenie,a ž kým ma nepritlačil čas, bo bolo treba rýchlo dokončiť , odfotiť, za dve minúty som poskladala ..., hlavne treba mať veľkú zásobu somarín, ja som barz nemala ...Jasne v lete je to viac o ovocí ako o čokoláde.

Dobrý. Robila som tu prvú tortu bola super chcem skúsiť aj tmavú. Ale píšete ze vyjdu 2 torty. Ale nejak mi to nejde do hlavy, keď sú množstva takmer totožné ako pri prvom recepte a tam vyšli 3 platy, kdezti tu 6 

Kamila, Št, 13. 05. 2021 - 10:56

Zalezi od velkosti torticky, pri tejto som sablonu na srdce mala mensiu, ako pri svetlej.

A prečo v prvom recepte hladká av tom tvavom ceste polohruba? Ďakujem 

Kamila, Št, 13. 05. 2021 - 18:52

Netuším, piekla som to dávno, inak aj tak používam skoro stále celozrnú špaldovú múku, hladkú, stredne polohrubú ..., akú mám doma, dobré budú obe múky.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama