Fantasticky premočené piškóty výborným punčom, potreté karamelovým krémom.
Cesto: | ||
10 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
10 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | karamelový puding |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | gramov | maslo |
Punč: | ||
200 | millilitrov | čierny čaj |
1 | balík | vanilkový cukor |
50 | gramov | kryštálový cukor |
1 | polievková lyžica | kakao |
rum | ||
ríbezľový džem | ||
čokoládová poleva |
Z bielkov vyšľahám tuhý sneh, pridám práš. cuk. a zašľahám.
Do tuhého snehu pridám žľtky, zašľahám. Nakoniec zľahka vmiešam múku s praš. do peč.
Cesto rozdelím na dva plechy. (ja pečiem dva pláty po 5 vajíčka).
Z mlieka cukru a pudingu uvarím hustú kašu. Kým puding chladne vyšľahám maslo. Po vychladnutí spojím maslo s pudingom.
Spodný plát natriem džemom. Priložim druhým plátom. Z čaju , cukru , vanilky , rumu a kakaa uvarím punč. Nechám ho troch vychladnúť a polejem zlepenú piškotu.
Na piškotu natriem plnku. Plnku polejem čokoládovou polevou.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňaaaam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Makovo-orechová bublanina
Martuška 123 | Makovo-orechová bublanina
Makovo-orechová bublanina
Výborne ochutená bublanina bez múky, s makom, orechmi, zaváranými višňami a slivkami.
Kokosové laskonky
LiViera, Kokosové laskonky
Kokosové laskonky
Recept na kokosové laskonky plnené výborným francúzskym žĺtkovým krémom. Tento zákusok si môžu dopriať aj ľudia, ktorí nemôžu lepok alebo orechy.