reklama

Parížske rožky

Pridal/a Martuška 123 dňa 12. 12. 2019 - 11:52 - Recepty Martuška 123
Parížske rožky, Recepty na drobné pečivo, Martuška 123

reklama

Orechové rožky s fantastickou kakaovou plnkou šľahanou nad parou.

Ingrediencie
Cesto:
300 gramov kryštálový cukor
4 kusy bielok
150 gramov mleté orechy
50 gramov hrubá múka
1 polievková lyžica strúhanka
Krém:
6 kusy vajce
400 gramov kryštálový cukor
380 gramov maslo
4 polievkové lyžice kakao
  čokoládová poleva
Postup

Cesto:

Kryštálový cukor a bielka vyšľahám nad parou. Keď stuhne dám dole z pary a primiešam mleté orechy, hrubú múku a strúhanku.
Z ešte dám do zdobiacého vrecka a na plech s pečiacím papierom robím rožky alebo tyčinky.
Pečie v mierne vyhriatej rúre 140 stup. cca 20 min.
V teplovzdušnej rúre pečiem naraz 2 plechy.

 

Krém:
Vajíčka a kryštál. cukor vyšľahám nad parou.
Vyšľahám maslo s kakaom a postupne zašľahám do vychladnutého krému.


Zdobiacím vrecuškom dávam plnku na rožky. Nechám dobre vychladnúť. Máčam v čokoládovej poleve.

 

Dobrú chuť!


 

Doplňujúce obrázky
Parížske rožky, Recepty na drobné pečivo, Martuška 123, 1
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama